Dirka sam po sebi ni bila najbolj zanimiva, saj so bili v igri veliki vložki, zato je Sebastian Vettel dejansko tvegal le enkrat: na prvih metrih dirke, ko je Jenson Button z drugega startnega položaja veliko bolje speljal kot Nemec, a ga je Vettel odločno »zaprl« in pri tem celo zrinil na travo ob stezi. To pa je bilo tudi največje tveganje, ki se ga je na dirki lotil Sebastian Vettel. »Težko je voziti s tako obremenitvijo in odgovornostjo. Zdaj sem sicer še skoraj brez besed. To je bilo fantastično leto, tudi na dirkah, kjer nismo bili najbolj konkurenčni, samo bili dovolj hitri za osvajanje točk. Res se moram zahvaliti vsem, ki so mi dali na razpolago tako dober dirkalnik in ki so me stalno držali v visokih 'vrtljajih'. Ni lahko osvojiti naslova prvaka, a še veliko težje ga je naslednje leto obraniti,« je po dirki povedal Sebastian Vettel.

V vsej sezoni si je Vettel dejansko privoščil le eno napako, ko je na dirki v Kanadi v zadnjem krogu prepustil zmago Buttonu. A to je bil tudi znak, da je Vettel kljub mladosti in vsem superlativom, s katerimi ga obsipavajo v zadnjih nekaj sezonah, še vedno ostal le človek. Človek, ki ve, kako mora napredovati iz sezone v sezono. In človek, ki zna iz danih razmer potegniti največ. »Seveda bi prvak raje postal z zmago, a tokrat sta bil Jenson in Fernando enostavno prehitra. Naši postanki v boksih niso bili optimalni, zadnjih deset krogov pa so mi iz vodstva ekipe sporočali, da ne smem tvegati preveč pri lovu na Alonsa. Prvi trenutek nisem bil zadovoljen s tretjim mestom, a zdaj počasi dojemam, kaj nam je uspelo, in vedno bolj se mi zdi, da tudi tretje mesto ni slabo,« je povedal 24-letni Sebastian Vettel.
Jenson Button je ponovno dokazal, da lahko z nekaj miru osvoji tudi zmago. Pri McLarnu so bili malce bolj spretni kot pri Red Bullu, kjer niso hoteli tvegati preveč, piko na i je z zanesljivo in hitro vožnjo dodal še Jenson Button, ki je tako slavil letošnjo tretjo zmago: »To je posebno dirkališče s posebnim vzdušjem. Steza je zahtevna in zmaga tukaj vsem dirkačem veliko pomeni. Res sem zadovoljen, da mi je uspelo zmagati pred prepolnimi tribunami,« je povedal Button. Za Angleža je bil to popoln konec tedna, saj je nekaj dni pred dirko z McLarnom podpisal novo večletno pogodbo, s čimer so srebrni poslali zelo jasen signal tudi Lewisu Hamiltonu. Ta se je ponovno »zatikal« s Felipom Masso, čeravno organizator tokrat ni videl krivde pri nobenem dirkaču, zato je njuno rahlo trčenje pred zadnjo šikano minilo nekaznovano. Kot je ostal nekaznovan manever Vettla proti Buttonu na startu ali podobno trčenje med Schumacherjem in Webbrom, zaradi česar so na stezi ostali ostanki dirkalnikov, tako da je moral na stezo zapeljati varnostni avtomobil.

Drugouvrščeni Fernando Alonso je po dirki povedal. »To je bila zelo taktična dirka, pnevmatike so se zelo hitro obrabljale, tako da si noben dirkač ni mogel privoziti prevelike prednosti. A bili smo dovolj hitri, da smo lahko osvojili več, kot sem pričakoval po kvalifikacijah.«

Dejansko je Red Bull zmago zapravil zaradi ne najbolj posrečene strategije postankov v boksih in tega, da so očitno tudi mehaniki dobili navodila, da ne smejo delati preveč vihravo, ampak in zgolj le zanesljivo. In so, čeprav so s tem zapravili novo zmago, a šampanjec svetovnega prvaka jim je po dirki teknil še toliko bolje. Čeprav dolgo niso mogli uživati, kajti že isti večer je morala biti njihova oprema pripravljena za prevoz v Korejo, kjer bo čez teden dni na sporedu že naslednja dirka sezone.