Za Martinom, svetovnim prvakom v vožnji na čas iz minulega svetovnega prvenstva v Koebenhavnu, sta se uvrstila Britanca David Millar (Garmin-Cervelo) in Chris Froome (Sky).

V današnji zadnji peti etapi, v kateri so kolesarji prevozili 118 km, je ruska Katjuša z dobro taktiko skozi celotno dirko Galimzjanovu pomagala do zmage in zelene majice, ki pripada kolesarju z največ osvojenimi točkami. V času zmagovalca je na drugo mesto prišel Argentinec Juan Jose Haedo (Saxo Bank), na tretje pa Italijan Elia Viviani (Liquigas).

"Za mano je fantastično leto in teden. Lepo je zmagati in ponosen sem, da sem slavil na prvi izvedbi te dirke. Imamo močno ekipo, ki mi je vseskozi pomagala. Moram se jim zahvaliti. Celotna ekipa je bila izjemna," je po dirki dejal Martin in še dodal: "Srečen bi bil, če bi zmagal na istih dirkah kot letos. Veliko sanj sem uresničil in moram premisliti kaj bi lahko bilo še bolje. Olimpijske igre so moj velik cilj." Po prvi etapni zmagi na dirkah pro tour pa je bil dobro razpoložen tudi ruski kolesar: "Rabil sem ekipo, da me svežega pripelje do zadnjega kilometra in to so storili. Vesel sem zelene majice, še bolj pa etapne zmage. Sem dobro pripravljen, danes pa je bila moja zadnja dirka v sezoni in zmaga za konec je čudovita."

V ciljnem sprintu so bili v ospredju vsi nosilci majic. Na koncu si je zeleno majico prikolesaril Galimzjanov, belo majico Američan Ben King (RadioShack), najboljši gorski kolesar na dirki pa je postal Španec Igor Anton Hernandez (Euskaltel).