Štirinajstletni Prince Michael, trinajstletna Paris in devetletni Prince Michael II. so tako gledali zvezdnike, kot so Beyonce, Christina Aguilera, Ne-Yo, Smokey Robinson in Leona Lewis, ki so svoje nastope posvetili Michaelu Jacksonu.

Otroci so stopili tudi na oder in poželi bučen aplavz. Napovedali so nastop pevke Beyonce, Prince Michael II., najmlajši Jacksonov sin, znan tudi kot Blanket, pa je bil videti precej preplašen, medtem ko sta bila starejša otroka na odru dokaj sproščena. Paris je občinstvu povedala: "Srečni smo, da smo na ta poseben večer tukaj, da počastimo našega očeta."

Na spominskem koncertu, ki sta ga povezovala igralec Jamie Fox in napovedovalec Fearne Cotton, so nastopili tudi Jacksonovi bratje Tito, Marlon in Jackie, po dveh desetletjih pa je na oder stopila tudi Jacksonova sestra La Toya. "Svoje glasbene nastope sem pustila za seboj pred skoraj dvema desetletjema. Toda nikoli ne bo še enega tako čarobnega trenutka, kot je ta, da bi proslavljali Michaela z njegovimi oboževalci, da poudarimo pomembnost njegove zapuščine. Počaščena sem, da delim oder s temi neverjetnimi izvajalci, in prepričana sem, da mojega brata ne bi nič bolj razveselilo, kot ta spominski koncert."

Vseeno pa te prireditve ni podprla vsa Jacksonova družina. Jermaine in Randy Jackson sta dejala, da je koncert "neprimeren" in prihaja ob nepravem času, saj trenutno poteka sojenje Conradu Murrayu, zdravniku, ki je obtožen, da je iz malomarnosti ubil kralja popa. Janet Jackson se je prav tako odločila, da se prireditve ne bo udeležila.

Marlon Jackson je ob tem dejal, da spoštuje njihovo odločitev in dodal: "Vsakdo od nas žaluje na svoj način. Mi smo želeli proslaviti pozitivno stran njegovega življenja, pozitivne stvari, ki jih je naredil."