Kljub drugačnim napovedim o poškodbi ramena se je v Krimovih vrstah pojavila 26-letna Gorica Ačimović, rojena v Banjaluki in z avstrijskim potnim listom. A ne v začetni postavi, v kateri je bila poleg šestih tujk le ena Slovenka (Tamara Mavsar) in ki je poskrbela za sanjski začetek. V Stožicah ni bila izboljšana le doslej katastrofalna akustika, ampak tudi Krimova igra v primerjavi z uvodno evropsko tekmo proti Podravki v Koprivnici. Če bi se včeraj naključni mimoidoči sredi prvega polčasa pojavil v dvorani (ta je bila obiskana precej pod pričakovanji), bi verjetno mislil, da je semafor pokvarjen. Tekla je namreč šele 14. minuta tekme, izid pa je bil sanjskih in neverjetnih 10:0 za krimovke!

"Tudi za nas je bilo to nepojmljivo, zaradi takega izida smo bile tudi me kar v šoku. Take vrhunske obrambe, kot smo jo odigrale v prvih petnajstih minutah, ne pomnim, odkar sem v Krimovem dresu," je ocenila junakinja domače zmage Jelena Grubišić, ki je s svojimi fantastičnimi obrambami gostjam jemala voljo do rokometa. Do izida 10:0 je zbrala že sedem obramb, njena stanovska kolegica na nasprotni strani Christina Pedersen še nobene (v prvem polčasu le eno), Viborg pa je Krimovi mreži vzel nedolžnost šele v 16. (!) minuti za 10:1. Z odlično obrambo in učinkovitim napadom so gostiteljice neusmiljeno mlele Skandinavke, ki so bile na robu velike katastrofe.

Toda v drugem polčasu je v Viborgova vrata stopila Louise Bager Due, ki je do konca zbrala dvanajst obramb, v polju pa se je razigrala 31-letna Rikke Skov, ki je kar šest od skupno sedmih zadetkov dosegla v tem delu igre. A Danke se kljub nepopustljivosti in ob podpori skupine svojih navijačev niso uspele nevarneje približati. To jim je še v največji meri uspelo dve minuti pred koncem (25:30), ko je vratarka Duejeva presenetila Grubišićevo in se s strelom prek celega igrišča v prazna vrata vpisala med strelke. V zadnjih sekundah je Viborgov trener Martin Albertsen iz igre potegnil vratarko in namesto nje na igrišče poslal sedmo rokometašico, a po danski napaki v napadu je do žoge prišla Mavsarjeva in s polovice igrišča tik pred zadnjim znakom sirene postavila končni izid 31:25.

"Kljub zmagi je veliko zadev v igri, s katerimi ne morem in ne smem biti zadovoljen. V drugem polčasu smo precej popustili in si v napadu dovolili velike neumnosti ter meni nerazumljive stvari. Pokazalo se je, da imajo nekatere igralke velike težave s psiho, saj težko sprejemajo novo filozofijo igre ter imajo preglavice z zbranostjo in disciplino," je bil kritičen Krimov trener Tone Tiselj. A po skalpu trikratnih evropskih prvakinj je seveda našel tudi nekaj pohvalnih besed: "Prvi polčas je bila naša igra izredna, predvsem v obrambi. Zadržati tako vrhunsko ekipo, kot je Viborg, brez zadetka več kot petnajst minut, je fantastično. A igrati v takšnem ritmu vseh šestdeset minut je seveda nemogoče."