Po besedah izvršne direktorice družbe Celjski sejem Brede Obrez Preskar so se za organizacijo novega dogodka na celjskem sejmišču odločili na pobudo in s strokovno podporo Tattoo studia Samo iz Zagorja ob Savi in njegovih stanovskih kolegov.

Pojasnila je tudi, da so skupaj z omenjenim studiem preverili zanimanje na trgu in se po dobrem odzivu slovenskih tetovarjev odločili, da organizirajo prvo Tattoo konvencijo v Sloveniji.

Predstavnik studia Samo Bregar je dejal, da tetoviranje tudi v Sloveniji postaja vse bolj priljubljen način okraševanja telesa in izražanja človekove individualnosti. S konvencijo pa želijo najboljši slovenski tetovarji ne le zainteresiranim ljubiteljem tatujev, temveč širši slovenski javnosti pokazati, da s svojim delom nič ne zaostajajo za kolegi iz tujine.

Z nenehnim izobraževanjem in usposabljanjem sledijo razvoju na področju tatujev in poslikavo teles opravljajo kakovostno in profesionalno. Najboljši slovenski tetovarji ne le da zadovoljujejo vse zakonsko določene predpise, temveč jih s svojo odgovornostjo in etičnostjo presegajo, pravi Bregar.

Dogajanje v znamenju barv na razstavnih prostorih celjskega sejmišča bo dopolnjeval bogat spremljevalni program s štirimi glasbenimi koncerti, razstavo umetniških del, ameriškimi avtomobili hot rod, pa tudi ljubitelji motorjev bodo prišli na svoj račun.