Glavni adut v poskusu prepričevanja Beckhama k prihodu v Pariz bo njegov prijatelj iz skupnih dni v Milanu, Leonardo, ki je bil trener rdeče-črnih, ko je za njih Beckham igral kot posojen igralec, sedaj pa v Parizu opravlja vlogo športnega direktorja.

Brazilec je že javno povedal, da si želi, da bi z Davidom obnovila staro prijateljstvo. Prejšnji mesec je dejal: “Treniral sem ga v Milanu in imava dober medsebojni odnos. Je oseba, ki jo izredno spoštujem in občudujem. Vrata v Parizu so mu odprta. On je več kot le nogometaš, je znamka in svetovna zvezda. Vedno bi ga bil pripravljen imeti v svoji ekipi, ker spoštuje pravila, posluša trenerja in vedno želi le najboljše za svojo ekipo.“

PSG bo Beckhamu ponudil pogodbo do junija 2013, zaslužil pa naj bi najmanj 5 milijonov na sezono, kolikor trenutno zasluži najdražja poletna okrepitev Parižanov Javier Pastore.

Francoski časnik Le Parisien je poročal, da naj bi Davidova žena Victoria po štirih letih življenja v Los Angelesu že pristala na selitev v Pariz. Beckham naj bi imel 10 dni časa, da se odloči, ali bo sprejel ponudbo ali ne.

Angležu pogodba z Galaxyjem poteče novembra, ko se konča sezona v ZDA, 36-letni nogometaš pa išče najboljšo možnost, ki bi mu lahko prinesla poziv v reprezentanco za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu.

PSG se mu ponuja kot odlična priložnost, saj bi v Parizu igral v konkurenčni ligi, nastopal v evropskem pokalu in imel priložnost, da znova zasije v vlogi vodje ekipe.