Sobota, 1. oktobra

V Avditoriju Portorož se bo zaključil 14. FSF - festival slovenskega filma, ki je letos na ogled ponudil kar 68 filmov najnovejše letne produkcije.

V Ljubljani bo ustanovni zbor Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) in stranke TRS - soustanovitelj gibanja sta Matjaž Hanžek in Manca Košir -, na katerem bodo med drugim predstavili osnovne ideje gibanja.

Ekipa oglarjev Športnega društva Dole pri Litiji bo v dveh dneh prikazala postavljanje oglarske kope, izgradnjo oglarske koče - torej vse o kuhanju oglja.

Nedelja, 2. oktobra

Društvo baletnih umetnikov Slovenije v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma organizira 11. Gala večer novih koreografij na slovensko glasbo.

Ponedeljek, 3. oktobra

Ta teden pričakujemo razsodbo v posojilodajalski aferi Satex.

Veleposlaniki iz evropskih držav se bodo v Novi Gorici zbrali na delovnem srečanju. Gostil jih bo poljski veleposlanik Cezary Krol, udeležil pa se ga bo tudi minister za zunanje zadeve v odstopu Samuel Žbogar.

Torek, 4. oktobra

Čeprav ima na dnevnem redu kar lepo število zelo zahtevnih točk, ki so povezane z verjetno zadnjim rednim oktobrskim zasedanjem, je predsednik notranjepolitičnega odbora Vinko Gorenak (SDS) na prvo mesto postavil zahtevo SDS, da odbor razpravlja o delovanju organov pregona v zadevi "koroške deklice". Šele popoldne bodo prišle na vrsto druge obravnave kazenskega zakonika, zakona o kazenskem postopku in, če bo čas, še zakona o odvzemu nezakonito pridobljenega premoženja. Vizjakova (SDS) komisija za nadzor javnih financ pa bo razpravljala o poslovanju urada predsednika republike.

Slovenski oktet te dni pošteno praznuje. Rojstnodnevni koncert ob 60-letnici bo v Slovenski filharmoniji.

Sreda, 5. oktobra

Gorenakov odbor bo že tretjič nadaljeval z drugim branjem sprememb Šturmovega verskega zakona in začel z drugim branjem zakona o prostem dostopu do dokumentov o orožarski trgovini. Odbor za kulturo in šport pa čaka polemična razprava o spremembi zakona o Loteriji Slovenija.

Pričenja se 17. festival sodobnih umetnosti Mesto žensk, ki bo tokrat ubran na temo Abrakadabra!, potekal pa bo do 15. oktobra na različnih lokacijah po Ljubljani.

Četrtek, 6. oktobra

Preiskovalna komisija "Patria" nadaljuje s polno paro. Predsednica Eva Irgl (SDS) namerava tokrat zaslišati pobudnika peticije 571 novinarjev o kratenju svobode tiska v času vlade Janeza Janše Blaža Zgago. Še pred njim pa nekdanjega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja Andreja Plausteinerja in kriminalista, ki je preiskoval zadevo "Patria", Igorja Zmiča. Njen strankarski kolega Rado Likar pa se je po daljšem premoru namenil znova o avtocestnem kartelu zasliševati Ivana Zidarja.

Petek, 7. oktobra

V Oslu bodo razglasili letošnjega dobitnika Nobelove nagrade za mir.

V Tokiu se bo začelo 43. svetovno prvenstvo v gimnastiki. Nastopilo bo tudi devet slovenskih tekmovalcev in tekmovalk z Mitjem Petkovškom na čelu.