Loeb je reli sicer dobro začel in je vodil po prvih dveh hitrostnih preizkušnjah. Toda na tretji je njegov Citroen obstal zaradi težav z motorjem. Najprej je Loeb menil, da še obstaja nekaj možnosti za sobotno nadaljevanje po pravilu superreli, toda francoska ekipa je pozneje sporočila, da je okvara tako velika, da je reli za branilca naslova že končan.

Odstop Loeba ponuja zanimiv konec sezone; svetovni prvak je namreč že na prejšnjem reliju zbral le štiri točke, v skupnem seštevku pa ima - do konca so skupaj s francoskim relijem še tri dirke - le 15 točk naskoka pred Mikkom Hirvonenom. Tretji v SP je njegov rojak in sotekmovalec Sebastien Ogier z 29 točkami zaostanka.

Težave sta imela tudi oba Fordova voznika, tako Hirvonen kot Jari-Matti Latvala sta v tretji HP zletela s ceste, a sta se vrnila in reli nadaljevala. Do konca dneva sta se nato prebila do petega (Latvala) oziroma šestega mesta (Hirvonen). Razlike na vrhu so sicer majhne, saj ima Sordo le sekundo naskoka pred Solbergom ter 2,8 sekunde pred Ogierjem.

Kljub smoli Loeba pa je za novico dneva na reliju poskrbel nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Kimi Raikkönen. Finec se je s svojim zasebnim Citroenom DS3 med vožnjo do starta tretjega "brzinca" namreč zaletel v Henniga Solberga; medtem ko je Norvežan s poškodovanim zadnjim levim delom Fordove fieste še lahko nadaljeval reli in bil po prvem dnevu deseti, pa je Raikkönenov dirkalnik končal v jarku s poškodovanim sprednjim desnim vzmetenjem. Za zdaj še ni znano, ali ga bo njegova ekipa lahko popravila do sobotnega nadaljevanja relija.

Izidi, 1. etapa:
1. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Špa/Mini Cooper) 1:23:02,1
2. Petter Solberg/Chris Patterson (Nor/VBr/Citroen DS3) + 1,0
3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (FRA/Citroen DS3) 2,8
4. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Mini Cooper) 54,5
5. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Ford Fiesta RS) 1:13,7
6. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Fiesta RS) 1:20,6
7. Armindo Araujo/Miguel Ramalho (Por/Mini John Cooper) 2:23,1
8. Mads Ostberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta RS) 2:36,8