"Zelo smo zadovoljni, da smo sklenili posel z Netretailom kot strateškim investitorjem in verjamemo, da gre za dobro odločitev za prihodnost našega podjetja," je po podpisu povedal Darko Butina, direktor mimovrste=). Dodal je, da "pri tem poslu ne gre le za svež denar, ampak so zelo pomembne tudi sinergije in dodana vrednost, ki bo izhajala iz sodelovanja z Netretailom in njihovimi spletnimi trgovinami v Srednji in Vzhodni Evropi."

Ondrej Fryc, direktor NRH je sporočil: "Naš holding upravlja s spletnimi trgovinami v štirih državah in zelo nas veseli, da lahko dodamo Slovenijo kot 5. državo. V naše novo partnerstvo prihajamo z veliko izkušnjami pri mednarodni širitvi poslovanja in prepričani smo, da bo mimovrste=) z našo pomočjo še lažje dosegel zastavljene načrte."

Obe podjetji imata precej podobno zgodovino, saj sta obe nastali v garaži, ustanovitelji pa so bili podjetniki, ki so videli priložnost v mladi panogi e-poslovanja. Korenine Netretail holdinga segajo v leto 2000, ko so na Češkem odprli spletno trgovino z belo tehniko Bile Zboži. Trgovina je zelo hitro zrasla, sčasoma pa se je razširila tudi na druge neprehranske prodajne segmente. Bela tehnika je ostala njihov najpomembnejši segment tudi po tem, ko so se kasneje preimenovali v MALL.cz.

Netretail Holding upravlja spletne trgovine pod znamko MALL na Češkem, Slovaškem, Poljskem in Madžarskem. Njihovi prihodki so v letu 2010 znašali 110 milijonov evrov. Leta 2008 je investicijo v holding, v skupnem znesku 28 milijonov evrov, naredil konzorcij treh skladov tveganega kapitala pod vodstvom Intel Capital. NRH želi v naslednjih letih vzpostaviti prisotnost v večini držav EU.