"Nisem še na ravni, kot si želim biti na evropskem prvenstvu. A zaradi tega nisem preveč zaskrbljen, saj sem nekoliko pozneje začel s pripravami kot konkurenti. Zmaga proti Tajvancu je lep dosežek, saj je on na svetovnem prvenstvu že osvojil kolajno, računal pa sem, da bi lahko premagal tudi klubskega soigralca Stegerja. Na zadnjih turnirjih sem ga, tokrat ne, imel je večji navdih, očitno pa je tudi v boljši formi. Odločil je prvi niz, v katerem sem imel svoje priložnosti, vodil s 7:3, toda na koncu se je rešil, nato dobil še dva niza, po zaostanku 0:3 pa je bil preobrat nemogoč," je nastop v Schwechatu opisal 48. igralec sveta, ki je dvoboj izgubil z 2:4.

V dvojicah dobitnik bronaste kolajne s predlanskega evropskega prvenstva tokrat ni igral, njegovega partnerja Srba Aleksandra Karakaševića zaradi poroke brata v Avstriji ni bilo, Jan Žibrat, partner v reprezentanci, pa je poškodovan. Novogoričan, ki je maja navdušil z nastopom na svetovnem prvenstvu, ima do prvenstva, ki se v poljskem Gdansku začenja 8. oktobra, še nekaj časa, da pride v želeno formo. Nabiral jo bo s tekmami za svoj nemški klub Saarbrücken in na krajših pripravah z nemško reprezentanco. "Motijo me številna potovanja s svojim klubom, drugače pa vse teče po načrtih. Delam optimalno, je pa res, da je načrtovanje forme najtežje v športu," je dejal Tokič.

Drugi slovenski igralci niso prišli skozi kvalifikacije. Pri moških je Jaka Golavšek dobil en dvoboj in dva izgubil, ena zmaga je bila premalo tudi za Martino Pohar (Safran), Nina Pavlin in Manca Fajmut pa sta izgubili oba kvalifikacijska dvoboja. Slovenci so bili neuspešni tudi v dvojicah. Prvi pro tour turnir v novi sezoni kaže staro sliko. Pri moških so vsa polfinalna mesta zasedli Kitajci, pri ženskah je ob treh Kitajkah v polfinalu igrala le še Singapurka. Gledalci so v akademiji nekdanjega svetovnega prvaka Wernerja Schlagerja videli kitajski finale tudi v obeh igrah dvojic.