Kraljevi klub je v sredo gostoval pri Racingu in iztržil točko (0:0). Madridčani so tako v le treh dneh oddali pet točk, zaradi česar je upravičeno zaskrbljen tudi trener španskih podprvakov Jose Mourinho, ki je za slabo predstavo svojega moštva okrivil domnevno podlo taktiko nasprotnika.

"Zaradi pogostega hlinjenja prekrškov nasprotne ekipe nismo uspeli najti pravega ritma,“ je kot vzrok neuspehanavedel Portugalec, a ob tem vseeno priznal: "Kot ekipa nismo bili na vrhunski ravni. Skušali smo zadeti, a enostavno nam ni šlo. Edino kar nam preostane je, da v soboto proti Rayu Vallecanu ponovno gremo na gol in zmago,“ je zaključil prekaljeni trener.

Spodrsnilo tudi Barceloni

Na srečo moštva iz španske prestolnice pa je v prvenstvu spodletelo tudi njegovemu največjemu rivalu Barceloni. Katalonci so na gostovanju v Valenci igrali 2:2, kaj kmalu pa bi se lahko zgodilo, da bi ostali celo praznih rok.

Pri vodstvu domače ekipe z 2:1 se je v 41. minuti izjemna priložnost ponudila napadalcu varovancev Unaia Emeryja Soldadu. Nogometaši Valencie so izigrali letos nezanesljivo obrambo Barcelone, temu pa je sledila lepa podaja v kazenski prostor, kjer je španski napadalec iz neposredne bližine zgrešil povsem prazna vrata Victorja Valdesa.

Za Valencio sta zadela Abidal (12./ag) in Pablo (23.), pri gostih pa sta se med strelce vpisala Pedro (14.) in Fabregas (77.).

Na lestvici po štirih odigranih tekmah prvo mesto pripada Valencii, medtem ko Barcelona in Real Madrid zasedata tretje oziroma šesto mesto.

Špansko prvenstvo, 5. krog
Rezultati:

Santander - Real Madrid 0:0

Valencia - Barcelona 2:2 (2:1)
Abidal 12.(ag), Pablo 23.; Pedro 14.,
Fabregas 77.

Atletico Madrid - Sporting 4:0 (1:0)
Lora 27.(ag), Dominguez 68., Falcao 72.,
80.

Malaga - Athletic Bilbao 1:0 (0:0)
Cazorla 62.

Rayo Vallecano - Levante 1:2 (0:2)
Tamudo 72.; Valdo 10., Ballesteros 28.

Osasuna - Sevilla 0:0

Real Sociedas - Granada 1:0 (0:0)
Estrada 63.

Villareal - Mallorca 2:0 (1:0)
Nilmar 8., 52.

Četrtek ob 20.00:
Espanyol – Getafe

Ob 22.00:
Real Betis - Zaragoza