Glasovanje za "Best Adria Act" se je na spletu začelo v ponedeljek, ko je MTV na novinarskih konferencah v Ljubljani, Beogradu in Zagrebu objavila imena petih izvajalcev, in bo trajalo do 16. oktobra, ko bo znan zmagovalec.

Magnifico je ob tem med drugim dejal: "Nikoli še nisem bil nominiran. Pričakoval sem, da bom mlajši, ko bom nominiran, ampak je tudi tako v redu, sem zadovoljen in vesel. To pomeni neko priznanje vsaj s strani mlajšega občinstva."

Nominacije so veseli tudi Žarko Kovačević in ostali člani skupine S.A.R.S., ob tem pa so izrazili upanje, da bodo oboževalci glasovali zanje in jim pomagali v bitki za zmago. Milan Stanković, bolj znan kot SevdahBABY, je poslal video sporočilo z zahvalo, družbo pa mu je delala pevka Djixx.

Za skupino Dubioza Kolektiv je to že tretja nominacija. Kot so dejali, je vsaka nominacija tudi potrditev, da to, kar delajo, nekdo sprejema na pravi način. Milan Kekin pa je v imenu skupine Hladno pivo dejal, da je nominacija na nek način priznanje, da vsi kilometri, ki so jih naredili po slabih cestah regije, niso bili zaman.