Namigovanja o odhodu Buttna iz McLarna niso nova, a govorice o odhodu v Ferrari so znova postale glasnejše po zadnji dirki VN Italije v Monzi pred osmimi dnevi. AS piše, da Britancu ni po volji, da je v McLarnu že dve sezoni v senci rojaka Lewisa Hamiltona in naj bi zato zavlačeval s podaljšanjem pogodbe s srebrnimi.

Button, svetovni prvak iz leta 2009, je v zelo dobrih odnosih z Alonsom in to naj bi bil eden od odločilnih faktorjev pri njegovem prestopu v moštvo Ferrarija, čeprav je težko verjeti, da se tudi tam ne bi znašel v senci Španca. Torej bi mu znova pripadla vloga drugega voznika, pri rdečih pa je znano, da temu ne dovolijo ravno velikokrat zmagovati oz. dirkati po svojih zmožnostih, saj je vse podrejeno prvemu vozniku.

Šef McLarna Martin Whitmarsh se vseeno nadeja, da bo Button tudi po letošnji sezoni ostal v sedanjem moštvu. “Pogovarjamo se o novi pogodbi in prepričan sem, da bomo našli skupen jezik ter uspeli podaljšati uspešno sodelovanje še za nekaj let. Takšna je moja želja in upam, da tudi Buttnova.“