Sobota, 17. septembra

Kdor želi videti gasilce v polni opremi, kako tekajo po stopnicah, vlečejo cevi za vodo, dvigujejo utež, zabijajo klado, vlečejo ponesrečenca - vse to z dihalno masko na obrazu -, naj se odpravi na parkirišče pred ljubljansko Supernovo.

V Kočevski Reki bodo odkrili spominsko obeležje 30. razvojni skupini Teritorialne obrambe, iz katere je nastala specialna enota Moris.

V Stični se bo začel tradicionalni festival Stična mladih, ki bo letos potekal pod geslom Ne bi me iskal, če me ne bi že našel.

Diplomati si bodo "in vivo" ogledali morsko mejo med Slovenijo in Hrvaško, medtem ko bodo viseli na jadrnicah med diplomatsko regato.

V Münchnu se začenja Oktoberfest. Pivo, bratvurst, krače, irharce, zelje, prsate natakarice, kulturno obnašanje uglajenih gostov. Ne nujno v tem vrstnem redu.

Nedelja, 18. septembra

V Bohinju se ima zgoditi tradicionalni Kravji bal, ki ga bo letos, kot kaže, nekoliko pokvarilo vreme, kot zna vreme nekoliko pokvariti veselje otrok v Velenju, kjer se začne 22. Pikin festival.

Ponedeljek, 19. septembra

Državni zbor bo začel prvo redno jesensko zasedanje s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom. Na dnevnem redu zasedanja, ki naj bi ga končali prihodnji torek, je trideset točk.

Na Danskem se bo začelo svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Naši poganjalci pedal upajo na medalje.

Torek, 20. septembra

Vodje poslanskih skupin so napovedali, da bodo njihovi poslanci in Borut Pahor o peterici kandidatov za nove ministre in s tem o zaupnici vladi skupaj razpravljali več kot 8 ur. Pred tem pa se obeta polemična razprava o postopku. SDS in SNS sta namreč na prejšnjem kolegiju od predsednika parlamenta zahtevali, da se glasuje o vsakem ministru posebej in ne o listi v celoti, na včerajšnji seji pa so k temu dodali še, da mora Pahor za zaupnico dobiti absolutno večino glasov. Se pravi najmanj 46 in ne, kot je veljalo doslej, navadno večino glasov navzočih, ki je potrebna za imenovanje ministrov, na katero je Pahor vezal zaupnico.

Britanski glasbeni zvezdnik George Michael bo nastopil v zagrebški Areni. To bo prvi Michaelov koncert na Hrvaškem v njegovi skoraj tridesetletni karieri, ki jo je začel v skupini Wham!.

Madrid bo srečal dvodnevni gnev učiteljev, nezadovoljnih z ukinjanjem delovnih mest. Vsega je seveda kriva vlada, ki se je varčevanja lotila pri javnih uslužbencih. Zveni nekam znano?

Sreda, 21. septembra

Začenja se generalna skupščina Združenih narodov.

Četrtek, 22. septembra

V državnem zboru bo med drugim tekla prva obravnava svežnja sprememb treh "policijskih" zakonov: zakona o organiziranosti in delu policije, o nalogah in pooblastilih policije in o prekrških. Skupaj je napovedanih več kot 12 ur razpravljanja. Zatem naj bi še tri ure in pol razpravljali o "Lukšičevem" enotnem času zimskih počitnic.

V Ljubljani se - kako prikladno razpravi v DZ - začenja 9. festival kamping, karavaning & outdoor.

Papež Benedikt se vrača domov. V rodni Nemčijo bo do nedelje.

Petek, 23. septembra

Državni zbor bo odločil o predlogu predsednika države, da mesto arbitra za določitev meje s Hrvaško prevzame dr. Jernej Sekolec.

Generalno skupščino bo nagovoril palestinski predsednik Mahmud Abas, ki te dni sprejema klice najpomembnejših predsednikov, naj ne zaprosi za priznanje palestinske države.