Presenečate iz tekme v tekmo. Kako to, da vaše kladivo po vrhuncu sezone v Daeguju, ko tekmecem zmanjkuje kondicije, leti vedno dlje?

Ne vem. Spet lahko rečem le, da česa takšnega nisem pričakoval. Vsekakor je bila dodatna spodbuda občinstvo, ki me je v Zagrebu bodrilo v velikem številu. Posebnega recepta za dobre mete ne poznam. Dejstvo je, da sem se ves čas zavedal, da po svetovnem prvenstvu še ni konec sezone, da je treba delati naprej, kar se mi vse bolj obrestuje. Vesel sem, da sem presegel mejo 80 m, kar mi daje dodatno spodbudo pred olimpijsko sezono.

Prvič v sezoni ste premagali Krisztiana Parsa, Madžara, ki redko izgublja. Ste pričakovali, da mu boste vzeli skalp že v tej sezoni?

Odkrito povedano, nisem. Pars je res padel, a sem dobil "bombo" z druge strani, ko me je ugnal Dilšod Nazarov. A si je zaslužil, saj se osebni rekordi ne mečejo vsak dan. Bolj kot skalpi me sicer zanima moje delo. Vedno sem vesel, ko lahko rečem, da sem naredil korak naprej.

Vas Nazarov, ki se v zadnjih letih na mitingih ni uvrščal tako visoko, preseneča?

Gre za dobrega metalca. Je odlično pripravljen. Povedal mi je, da je imel velike tehnične težave. Tokrat je izvedel pravi met in kladivo je poletelo. Nazarov je bil v preteklosti konstanten tekmovalec, letos pa je precej nihal. Tudi nanj bo treba v prihodnje resno računati.

Kakšni bodo rezultatski cilji v olimpijski sezoni?

Osnovni cilj bo, da izboljšam državni rekord (82,58 m - op. p.). Tako moram biti pripravljen, če želim ubraniti olimpijsko zlato kolajno. Se pa zavedam, da bo težko, saj me čaka že zimsko garanje.