Depardieu se je sredi avgusta znašel v medijih, potem ko se je na letu iz Pariza v Dublin olajšal kar sredi letala pred očmi potnikov. Igralec, ki je tudi sicer znan po svojih izpadih, je tik pred vzletom vztrajal, da hoče na stranišče, a mu stevardesa tega ni dovolila.

Po navedbah potnikov je Depardieu vztrajal, da hoče "scati". Potem ko se je olajšal sredi letala, se je letalo vrnilo na parkirišče in ponovno vzletelo z dvourno zamudo.

Francoski filmski zvezdnik je v pogovorni oddaji Andersona Cooperja na televiziji CNN v torek predstavil svojo plat zgodbe. Pojasnil je, da je skušal iti na stranišče še pred vzletom, vendar je stevardesa "z nogo blokirala vrata" in mu ukazala, naj se vrne na svoj sedež.

"Odgovoril sem ji: gospa, moram lulati. Boli me," je pojasnil Depardieu, ki se je prek satelitske povezave oglasil iz Dublina. "Nisem terorist, hočem samo lulati," je vztrajno ponavljal.

Potem ko mu je stevardesa preprečila, da bi uporabil stranišče, si je izposodil prazno steklenico in se olajšal vanjo. "Bilo je prekrasno," je Depardieu na CNN opisal svoje občutke.

Depardieu je tudi zatrdil, da ni "pošast, ampak zgolj moški, ki je želel urinirati...," in da ne razume, zakaj je stevardesa blokirala vrata stranišča. Njena jeza pa je še narasla, ko je začel urin teči iz steklenice.

"Steklenica je bila premajhna, veste. Jaz sem slon...," je še pojasnil igralec, ki je sicer stevardesi po lastnih besedah zagotovil, da bo počistil za seboj.

Takrat pa so se s fotoaparati in kamerami na svojih mobilnih telefonih okoli igralca že zbrali radovedni potniki, letalo pa se je vrnilo na terminal, kjer so Depardieuja pospremili iz letala. Igralec je na vprašanje novinarja zanikal, da bi spil kaj vina. Ena od potnic je sicer za medije dejala, da je bil 62-letni igralec očitno pijan.

Depardieu je eden najbolj znanih, če ne celo najbolj znan francoski igralec. Igral je v skoraj 200 filmih, v tujini pa je verjetno najbolj znan po svojih vlogah v filmih Cyrano de Bergerac in Zelena karta. Je pa tudi vinar in je nekoč že bil obsojen zaradi vožnje pod vplivom alkohola.