Vettel lahko na nedeljski dirki naredi še korak do novega naslova prvaka. Branilec naslova ima namreč pred 13. dirko sezone, do konca jih je ostalo še sedem, že 259 točk, kar 92 več od moštvenega sotekmovalca Avstralca Marka Webbra, tretji Španec Fernando Alonso pa zaostaja še deset točk več.

Svetovni prvaki podaljšali sodelovanje z renaultom

Moštvo formule 1 Red Bull je sporočilo, da je podaljšalo sodelovanje z dobaviteljem motorjev Renaultom še za pet let. Sodelovanje med obema akterjema traja od leta 2007.

"Renault Sport je bil vedno zelo odprt za delo, kar je bil odločilen dejavnik za nadaljnje sodelovanje. Skupaj smo dosegli 22 zmag, 32 najboljših startnih položajev, 1130,5 točke v svetovnem pokalu in dva naslova svetovnih prvakov," je dejal vodja ekipe Christian Horner.

V sezoni 2011 so "rdeči biki" zmagali na sedmih od 12 dirk. Uspehi v zadnjem obdobju po prepričanju vodje motornega oddelka Helmuta Marka prinesli tudi drugačen status: "Začeli smo kot stranke pri nakupu motorjev, zdaj pričakujemo vodilno vlogo. Pomembno je, da bomo skupaj razvijali tudi nove motorje, ki jih narekujejo spremembe pravil."