V dvoboju z dva centimetra višjim Bertom, ki ima vzdevek "The Beast" in je že bil svetovni prvak po verziji WBC, je Ptujčan ob številčni in bučni podpori slovenskih navijačev boksal dobro. V prvi rundi je ustavil silovit začetni nalet Berta, nato pa počasi prevzemal pobudo. Zaradi poškodbe obeh vek in hematoma ter posledično zaprtega desnega očesa pa so se sodniki odločili, da po peti rundi prekinejo dvoboj in tekmo je s tehničnim knock outom dobil Berto.

"Škoda, nisem uspel pokazati, kar sem želel. Hranil sem energijo za drugo polovico borbe, nato je prišlo do poškodbe in videl sem le še megleno, a takšen je šport. Do takrat smo imeli vse pod nadzorom in verjamem, da sem bil po točkah spredaj," je po nastopu med drugim povedal Zavec, ki pravi, da je do prve poškodbe veke bržkone prišlo po udarcu nasprotnika z glavo, druga poškodba pa je bila posledica Bertovega močnega udarca.

O tekmecu pa je 35-letni slovenski šampion menil: "Bil je zelo hiter, a pričakoval sem, da bo še hitrejši. Sicer pa je dobil dvoboj, o katerem nimam slabih besed. Berto je upravičil svoj sloves, jaz pa upam in si želim povratni dvoboj."

"Želel sem si pokazati kaj znam, da sem tukaj in da odlično boksam," pa je po tekmi dejal Berto, ki je lani aprila izgubil naslov prvaka po verziji WBC, kjer je kar tri leta kraljeval, dokler mu rojak Victor Ortiz ni prizadejal edinega poraza v karieri in mu odvzel naslov.

"To je bila moja prva borba po vrnitvi. Bil sem nervozen, imel sem velika pričakovanja. Želel sem si zmago," je še povedal 27-letni Berto, ki je takoj po zmagi napovedal tudi povratni dvoboj z Ortizom, a slednjega čez 14 dni čaka z doslej še nepremaganim zvezdnikom Floydom Mayweatherjem. "Pripravljen sem, lačen uspehov ... Victor Ortiz, zanesljivo se bova srečala še enkrat," je bil z mislimi že v nadaljevanju kariere Američan.