Celjanka, ki je v tej sezoni na evropskem ekipnem prvenstvu dosegla osebni rekord (13,10), je z dosežkom 13,36 zasedla peto mesto v drugi od petih kvalifikacijskih skupin, za napredovanje v polfinale po času pa ji je zmanjkalo enajst stotink. Za njimi bo še dolgo žalovala, saj je prepričana, da jih je imela v nogah. Nekaj smole je imela tudi z vetrom, ki ji je pihal s hitrostjo 6 m/s v prsa, kar so bili drugi najslabši pogoji izmed kvalifikacijskih skupin.

"Bila sem zelo samozavestna, čeprav sem imela v podzavesti napako z univerzijade. Ne bi si odpustila, da bi se s svetovnega prvenstva vrnila brez uvrstitve. Start je bil slabši, nadaljevanje boljše, skupno gledano pa sem bila preveč pasivna. Razlika med tekom na svetovnem prvenstvu in tistim, ko sem postavila osebni rekord, je v tem, da tu nisem našla pravega ritma. Lahko pa rečem, da sem bila na največji tekmi sezone tudi najbolje pripravljena," je svoj nastop ocenila Marina Tomič.

Celjanka je bila v Daeguju 14 dni prej, preden se je podala v tekmovalno areno. "Do nastopa se je precej vleklo. Je pa res, da sem vmes delala zelo dobre treninge, tako da mi je vse skupaj zelo koristilo. Upam, da bom to znala unovčiti v olimpijski sezoni in še dvigniti nivo rezultatov. S trenerjem (Matej Juhart - op. p.) bova dala še večji poudarek startu. V tej sezoni bom tekmovala še v Zagrebu. V naslednji pa si želim več močnih mednarodnih tekem, da si pridobim izkušnje. Prevečkrat nastopam na domačih tekmah brez prave konkurence," se je ozrla v prihodnost Marina Tomič.

Vivien Jepkemoi Cheuriyot je včeraj z zmago na 5000 m postala prva dama svetovnega prvenstva. Kenijka je na tem prvenstvu zmagala že v teku na 10.000 m, letos pa je že bila tudi svetovna prvakinja v krosu. Novo trojno kenijsko zmago je s tretjim mestom preprečila Etiopijka Meseret Defar. Za Američani je nov zelo uspešen dan zbiranja zlatih kolajn. Včeraj se je na vrh povzpel skakalec v daljino Dwight Philips, ki je v Daegu prišel z zanj skromnim najboljšim dosežkom sezone 807 cm. V Južni Koreji je pokazal, da je skakalec velikih tekmovanj, saj se je moral v tej sezoni najboljši Avstralec Mitchell Watt zadovoljiti s srebrno kolajno. Ameriško premoč je pokazala tudi štafeta na 4 krat 400 m. So pa Američani doživeli tudi veliko razočaranje. V finalu meta krogle so tekmovali kar štirje, vsi pa so ostali brez odličja. Novi junak je postal 21-letni David Storl. Nemec je v zadnji seriji z osebnim rekordom 21,76 m vzel skalp Kanadčanu Dylanu Armstrongu. Tudi zmago Jamajčanke Veronike Campbell-Brown na 200 m Američani ne bodo hitro pozabili.