Bronasta z letošnjega svetovnega prvenstva prav v tej disciplini - sprintu - se je z napornih desetdnevnih priprav v Ruhpoldingu vrnila le nekaj ur prej.

Biatlonki Andreji Mali, ki je prav tako pozimi že stala na zmagovalnem odru tekem svetovnega pokala v sprintu, je v finalu 100-metrskega sprinta na izpadanje takoj po startu dvakrat spodrsnilo in prvi veliki domači obračun, ki je napovedal zimo 2011/12, je bil odločen. "Na taki progi je start odločilen. Katja ni naredila nobene napake," je pripomnila Kamničanka, ki zdaj tekmuje za ŠD Mali svet, in dodala: "Priprave potekajo brez težav. Vadim veliko bolj intenzivno in se manj držim načrta Uroša Velepca. Mislim, da mi to ustreza."

Anže Repanšek, ki se je specializiral za to letno panogo, na SP na Norveškem pa je bil deseti, je v finalu z Anžetom Andrejko opravil z eno nogo. Najboljši smučarski tekač pretekle zime Rok Tršan se je po porazu v polfinalu proti Andrejki moral sprijazniti s tretjim mestom. Zanimivo, da že mesec dni ne vadi z reprezentanco A in Ivanom Hudačem na Rogli, pač pa se je vrnil pod okrilje Marka Gracerja. "Enostavno, čutil sem, da mi trening ne ustreza. Z Gracerjem sem bil uspešen," je razložil Tršan, četrti lani na MSP. Že v soboto bo tradicionalno tekmovanje v Tržiču, ki običajno še bolj odraža delo v prvem pripravljalnem obdobju.

Zanimivo, da je nastop v BTC zaradi priprav z norveško reprezentanco moral odpovedati Ola Vigen Hattestad, partner Katje Višnar. "Na Norveškem so take tekme v mestih vrhunsko pripravljene, saj se s tem promovira tudi tek na smučeh. To ni stran vržen čas," je spoznala.