Kranjčan je bil izjemno motiviran, do višine 225 cm pa je deloval slabše od pričakovanj. Zmogel jo je v tretjem poskusu (drugi dosežek sezone). Na 228 cm se je pokazal v precej boljši luči in se predstavil v eni najboljših podob na velikih tekmovanjih. Vsi trije poskusi so bili namreč dobri, najbližje uspehu pa je bil v tretjem skoku, ko se je letvica podrla, ko je bil že na blazini.

"Škoda. Najprej sem mislil, da sem bil že uspešen. Ko sem videl pasti letvico, sem bil malce razočaran. Bil sem odlično pripravljen in tudi relativno dobro sem skakal. Na višinah 221 in 225 cm sem imel nekaj tehničnih težav, ki sem jih na naslednji višini uspešno rešil. Moral sem skrajšati zalet, kar je v skoku v višino dokaj nenavadno. Očitno sem bil prehiter. Vsi trije neuspešni poskusi so bili odlični. A takšen je šport, enkrat se posreči, drugič ne. Grem pa z optimizmom naprej v olimpijsko sezono," je svoj nastop z dvignjeno glavo ocenil Rožle Prezelj, ki je zasedel 21. mesto.

Pravite, da ste malenkost razočarani. Res ne bolj?

Že pred odhodom v Južno Korejo sem napovedal, da ne bo konec sveta, če se ne uvrstim v finale. Življenje gre naprej in na napakah se učim. Vesel sem predvsem, da imam čisto vest, saj sem bil res odlično pripravljen. Na treningih sem z lahkoto premagoval 220 cm, preskočil pa sem tudi 228 cm. A trening je eno, tekma pa drugo.

Ste med najstarejšimi atleti v slovenski reprezentanci. Do kam sega vaš tekmovalni pogled?

Do olimpijskih iger v Londonu. Po njih bom končal profesionalno pot. Posvetil se bom svoji drugi karieri. Atletika ni šport, v katerem bi bili športniki preskrbljeni do konca življenja, zato bo treba delati še kaj drugega. Do konca študija na pravni fakulteti imam še dva izpita in diplomo, kar bi rad končal čim prej. Računam, da bom kot diplomiran pravnik našel zaposlitev. Treba je gledat naprej, saj živimo približno 80 let, tako da me čaka še 50 let življenja.

V Daeguju ste se kljub neuspehu v kvalifikacijah predstavili v lepi luči. Ste imeli v nogah tudi državni rekord, ki je enak, kot je bila kvalifikacijska norma?

Mislim, da bi mi lahko uspel tudi takšen podvig. Je pa res, da ga je težko izboljšati na takšni vročini. Ko čutiš, da ti sonce jemlje energijo. So bili pa skoki tekmovalcev res visoki, saj se ne spomnim, da bi kdaj toliko tekmovalcev preskočilo normo.

Skakalci v višino so v tej sezoni eni redkih v svetovni atletiki, ki so dvignili raven rezultatov...

Letošnja sezona je res rezultatsko visoka. Po drugi strani pridejo atleti na svetovno prvenstvo najbolje pripravljeni, kar sem storil tudi jaz. Tretje dejstvo, od katerega ne bežim, pa je, da je lažje denimo 228 cm preskočiti tekmovalcu, ki mu je podoben podvig v sezoni uspel petkrat, medtem ko je meni le enkrat.