Najbolj neverjeten rezultat je bil dosežen na Old Traffordu, kjer so rdeči vragi povsem razbili letos očitno nekonkurenčni Arsenal, ki se po prodaji Fabregasa in Nasrija lahko poslovi od vidne vloge v tej sezoni. Varovanci Alexa Fergusona so že v prvem polčasu zadeli trikrat in na odmor odšli s prednostjo 3:1, v drugi polovici srečanja pa so topničarjem zabili še pet zadetkov, kar je Arsenalu prineslo najvišji poraz po davnem letu 1896.

Hattrick je dosegel Rooney, dvakrat je bil natančen Young, po en gol pa so prispevali Welbeck, Nani in Ji-Sung Park, za Arsenal sta zadela Walcott in Van Persie.


Ta pogled na semafor bo domačim navijačem še dolgo ostal v spominu. (Foto: Reuters)

Le uro pred srečanjem na Old Traffordu je mestni tekmec rdečih vragov Manchester City gostoval v Londonu pri Tottenhamu in slavil visoko zmago s 5:1. Na White Hart Laneu je imel svojo predstavo bosanski reprezentant Edin Džeko, ki je dosegel kar štiri zadetke, enega pa je prispevala letošnja najdražja okrepitev Sergio Agüero. Na tekmi je za City debitiral Samir Nasri, ki je bil podajalec pri treh zadetkih. Kot vse kaže, bosta mestna tekmeca letos morda celo med seboj obračunala za naslov prvaka, saj sta v prvih treh tekmah pokazala daleč največ od kandidatov za vrh.

Po koncu stavke nogometašev se je vendarle začelo tudi prvenstvo v Španiji. Real Madrid je za začetek dosegel visoko zmago na gostovanju pri Zaragozi, kjer je slavil zmago s 6:0, Cristiano Ronaldo pa je na svoj račun vpisal prve tri zadetke. Ostali trije strelci za beli balet so bili Marcelo, Xabi Alonso in Kaka.

Barcelona bo svojo prvo tekmo odigrala danes, ko bo gostila Villarreal. Se lahko nadejamo še enega atomskega izida?