Olimpija Ljubljana : Maribor 4:1 (3:0)

Lovrečič 19., Čadikovski 34., Radujko 39., Vršič 86.; Tavares 76.

*Sodniki: Skomina (Koper), Kogej (Idrija) in Žunič (Kranj).

* Rumeni kartoni: Sretenović; Milec, Ibraimi, Volaš.
* Rdeč karton: /

Začetni postavi:

Olimpija: Džafič; Jović (77. Fink), Andjelković, Sretenović, Salkić; Radujko, Lovrečič (88. Ranič), Vršič; Omladič, Škerjanc (45. Valenčič), Čadikovski.

Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Arghus, Viler, Filipović, Mertelj (60. Cvijanović), Milec (56.Tavares), Ibraimi, Berić, Volaš.

Prvi polčas:

Tekma se je, kot se za največji slovenski derbi spodobi, začela precej burno, prvi pa so zapretili domači nogometaši. Že v drugi minuti srečanja je tako Omladić sprožil proti vratom Štajercev, a Jasmin Handanović ni imel pretirano težkega dela.

V nadaljevanju se je igra bolj ali manj odvijala na sredini igrišča, več pa so bili pri žogi igralci v zeleno-belih dresih. Slednji so bili s številnimi streli z roba kazenskega prostora tudi veliko nevarnejši tekmec, medtem ko so Mariborčani na svojo priložnost čakali predvsem iz protinapadov.

Ljubljančani so iz minute v minuto vršili pritisk. V 11. minuti je proti vratom Štajercev ustrelil Vršič, šest minut kasneje pa je do lepe priložnosti prišel še Davor Škerjanc, a je bil vselej na mestu Jasmin Handanović. Očitno premoč so domači nogometaši naposled le uspeli kronati z zadetkom in v 19. minuti je zmaje v vodstvo popeljal Lovrečič.

Tudi po prejetem zadetku se slovenski prvaki niso uspeli otresti pritiska domačega moštva, ki bi lahko v 30. minuti še povišalo vodstvo, a je mariborskega čuvaja mreže po strelu Bobana Jovića rešila prečka. Kar ni uspelo Joviču, je le nekaj minut kasneje Čadikovskemu, ki je z neposredne bližine z neobranljivim strelom povišal na 2:0.

Varovanci Dušana Kosiča pa se tudi po vodstvu dveh zadetkov niso ustavili in v 39. minuti je za tretji gol v mreži Štajercev poskrbel Radujko in tako že po prvih 45 minutah povsem dotolkel neprepoznavni in zaradi četrtkove tekme v Glasgowu tudi vidno utrujeni Maribor.

Drugi polčas:

Vijolični, ki so v prvem polčasu sprožili le dva strela proti vratom Olimpije, so v nadaljevanju zaigrali nekoliko odločneje in v 53. minuti le prišli do prve prave priložnosti. Z izjemno obrambo po strelu nekdanjega nogometaša Olimpije Ibraimija se je izkazal 20-letni vratar zelenih Džafić in tako uspel svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

Po nevarnem poskusu Ibraimija so se naposled prebudili tudi Olimpijini nogometaši in v 59. minuti je po preigravanju do strela uspel priti Filip Valenčič, a je ustrelil mimo mariborskih vrat.

Po krajši prekinitvi zaradi pirotehničnih sredstev na igrišču, sta se razigrali obe moštvi, pri Olimpiji bi lahko na 4:0 povišal nenatančni Salkić, medtem ko je na nasprotni strani strel Tavaresu ubranil Džafić.

Če Brazilcu v dresu Maribora, ki je v igro vstopil kot rezervist, ni uspelo premagati domačega vratarja ob svojem prvem strelu v 68. minuti , pa je to storil osem minut kasneje in tako znižal zaostanek na 3:1.

Vendar pa rezultat 3:1 ni trajal prav dolgo, saj je četrti gol za Olimpijo dosegel še prvi zvezdnik Olimpije in njen najboljši strelec Dare Vršič ter tako postavil končni izid 4:1.

Varovanci Dušana Kosiča so tako sploh prvič, odkar so se vrnili v prvo ligo, premagali velike rivale iz štajerske prestolnice in se zasluženo veselili visoke zmage.