"S petim mestom sem zelo zadovoljna. Če bi mi kdo pred prvenstvom ponudil takšen dosežek, bi takoj podpisala. Jezi pa me to, ker sem bila z Meszarosevo zelo enakovredna in menim, da je bila premagljiva. Prav čutila sem, da bi jo lahko premagala," je povedala Sraka-Vukovićeva.

Druga slovenska tekmovalka Ana Velenšek (do 78 kg) je nastope končala v osmini finala, kjer jo je z vazarijem premagala Nemka Heide Wollert. Velenškova je v uvodnem dvoboju po minuti z iponom ugnala Indijko Jino Devi Chongtham, v drugem krogu pa je bila z juko boljša od Portugalke Yahimo Ramirez. Danes bosta nastopila Lucija Polavder (nad 78 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg). Prvenstvo se bo uradno končalo jutri, ko bodo na sporedu še ekipne preizkušnje, kjer pa Slovenija ne bo sodelovala.

SP, ženske, do 70 kg: 1. Decosse (Fra), 2. Bosch (Niz), 3. Meszaros (Mad) in Kunihara (Jap), 5. Sraka Vuković (Slo), do 78 kg: 1. Tcheumeo (Fra), 2. Ogata (Jap), 3. Harrison (ZDA) in Aguiar (Bra), Velenšek (Slo) brez uvrstitve, moški, do 90 kg: 1. Iliadis (Grč), 2. Nišima, 3. Ono (oba Jap), Gonzalez (Kub).