7 milijard nas bo še pred koncem leta, je ta teden ugotovil francoski inštitut za demografske raziskave. V samo dvanajstih letih je število Zemljanov s šestih milijard leta 1999 naraslo za skoraj milijardo, v zadnjih dvesto letih pa se je povečalo za kar sedemkrat.


2 uri zamude je povzročil na pariškem letališču Gerard Depardieu, filmski Cyrano de Bergerac, ki mu mehur na letalu ni dal miru. Ko ga je stevardesa prosila, naj sede in počaka 15 minut, da letalo vzleti in doseže potovalno višino, ji je odgovoril, da ne more čakati. Potrebo je opravil kar tam, med sedeži. Letalo se je nato vrnilo na parkirišče, kjer so lužico počistili.

125 let, raje kakšno več, bi morala biti stara Monika Zupanc Jelinčič, sicer soproga edinega plemenitega poslanca, če bi držala njegova razlaga, od kod ji denar za nakup skoraj 600 evrskih jurjev vredne parcele ob obali. Zmago Plemeniti je namreč za spletni portal 24ur.com napleteničil, da Monika kaj zveze, sešije, okrasi torto in podobno, a le »za najvišje«, med drugim za »burmanskega kralja, pa za take fantičke«, v zahvalo pa dobi kakšen briljant. »Kakšnih sedem, osem karatov, potem pa to prodamo,« je zatrdil Zmago. Zadnji burmanski kralj je sicer zapustil prestol leta 1886...

88,2 tone hrane v trdi, poltrdi, nežno fluidni in povsem tekoči obliki bo letos za izvedbo projekta tradicionalni slovenski zajtrk v šolah daroval živilski sektor, so v sredo sporočili trije šolsko-prehranski ministri. V tej košarici dobrot za osnovnošolce se bo znašlo 13 ton črnega kruha, 2 toni masla, 2,2 tone cvetličnega medu, 28 ton jabolk in 43.000 litrov mleka. Kajti kdor ne izpušča jutranjega obroka, ima manjše tveganje za pomanjkanje nekaterih hranil, izboljša se delovna storilnost, učenci, ki zajtrkujejo, pa imajo boljše kognitivne in spominske zmožnosti, večjo zmožnost reševanja kompleksnih nalog in so bolje razpoloženi. Recept za dobro prehranjene storilnostno naravnane, izjemno pomljive in vesele osnovnošolce je črni kruh z maslom in medom, jabolko in mleko. Tako preprosto je to...

1kandidat se je čutil sposobnega in pripravljenega spopasti z razsojanjem o meji med Slovenijo in Hrvaško v družbi štirih kolegov. Kot je v četrtek potrdil pravosodni minister Aleš Zalar, se je za slovenskega člana arbitražnega sodišča prijavil le Jernej Sekolec. Sekolec je sicer še daleč od uspešnega določanja meje: kandidata bo namreč izbral predsednik republike, z večino vseh poslancev pa ga bo izvolil državni zbor. Zato ni nepomembno, kakšne politične provenience je pravniški strokovnjak.

274 kilometrov sta prepotovala mlada samca perzijskih leopardov, ki so ju v torek odtrgali iz nežnega zavetja šap staršev in ju poslali za rešetke Parco faunistico Valcorba v bližini Padove v sosednji nam Italiji. Da bi bila zadeva še hujša, je vodstvo živalskega vrta spregledalo, da bi mlada leoparda ta ponedeljek morala upihniti drugo svečko na rojstnodnevni torti. Divje mačke, ki domujejo pod Rožnikom, so že vložile uradni protest, opozicijske stranke pa sumijo, da stoji v ozadju tranzicijska levica.