Sobota, 20. avgusta

V zavetišču za zapuščene živali Ljubljana bodo podelili diplome na novo usposobljenim sprehajalcem psov.

Predsednik Danilo Türk bo slovesno odprl kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni.

Združeni narodi bodo izdali poročilo o izraelski zasedbi turške ladje, ki je peljala humanitarno pomoč Palestincem v Gazi.

Nedelja, 21. avgusta

Na ljubljanskih Žalah bodo z vojaškimi častmi pokopali nekdanjega predsednika vlade in predsednika NSi Andreja Bajuka.

V Oslu bo državna slovesnost v spomin na 77 žrtev bombnega napada 22. julija v središču Osla in strelskega pohoda norveškega desničarskega skrajneža Andersa Behringa Breivika na otoku Utoya.

Na Ljubljanskem gradu se začne štiridnevni festival stand-up komedije Panč. V primeru dežja se bodo predstave festivala z Ljubljanskega gradu preselile v dvorano Cvetličarna.

Tibetanski duhovni vodja dalajlama bo zaman trkal na vrata nemške kanclerke Angele Merkel, ker bo ta med njegovim obiskom Nemčije na obisku v Zagrebu.

Ponedeljek, 22. avgusta

Na dan, ko se je pred 70 leti začelo obleganje Leningrada, bo finski minister za finance predstavil proračun za leto 2012.

Torek, 23. avgusta

Novo zaslišanje nekdanjega šefa IMF Dominiquea Strauss-Kahna, ki ga hotelska sobarica še vedno obtožuje, da jo je priletni Francoz skušal posiliti.

Sreda, 24. avgusta

V KUD France Prešeren, sredi ljubljanskega Trnovega, bodo odzvanjali milozvočni zvoki ameriških ska-punk rokerjev Fishbone.

Četrtek, 25. avgusta

Mariborčani bodo na Škotskem, v deželi onkraj Kanala, za katero velja, da je v ljubezni do žlahtne kapljice skoraj enaka Štajerski. Na Ibroxu v Glasgowu bodo žogobrcarji izpod Kalvarije branili prednost enega gola s prve tekme.

Prva izmed treh noči, ki bodo v Ljubljani nekoliko daljše, ker bodo napolnjene z glasbo in predstavami.

Petek, 26. avgusta

Rojstni dan slovenskega pisatelja Borisa Pahorja in popotnika ter človekoljuba Toma Križnarja.