Testni voznik Richard "Dickie“ Meaden je v soboto predelano Škodo pritisnil do skrajne meje sposobnosti in uspel doseči hitrost 325 km/h med Hitrostnim tednom v Bonnevillu v ameriški zvezni državi Utah.

Da bi izboljšano Octavio vRS prignali do vrtoglave hitrosti, so Škodini oblikovalci pisarne Milton Keynes v Veliki Britaniji na modelu naredili veliko sprememb, da bi tovarniški model postal bolj aerodinamičen. Avto so spustili za 80 milimetrov in mu dodali dodatne hladilce.

Dvolitrski motor so nadgradili z ogromnim turbopolnilnikom, ki je moč motorja z 200 konjskih moči dvigni na ogromnih 500. S tem je predelana Octavia vRS postala močnejša od Porcheja 911. Zaradi te moči se sprednja kolesa z lahkoto vrtijo med agresivnim pospeševanjem, tako da voznik ni mogel z vso močjo stopiti na plin, dokler ni preklopil v peto prestavo.

Robert Hazelwood, direktor Škode v Veliki Britaniji, je povedal: "Več mesecev resnega načrtovanja, testiranja in pripravljanja se je izplačalo, ko je naša Octavia vRS presegla 321 km/h (200 mph). Vsa ekipa je opravila odlično delo. Posebne zahvale pa gredo Richardu za neverjetno vožnjo.“

"To je nov vznemirljiv mejnik uspehov na področju motošporta za znamko, gre pa za odličen način praznovanja 10 let serije vRS in v spomin na 110 let Škodinega sodelovanja v motošportu,“ je dodal Hazelwood.