"Zavezniške sile so oblikovale načrt, da bi v Hitlerjevo hrano podtaknile estrogen, s katerim bi vplivale na spremembo njegovega spola, postal bi bolj "ženski“ in tako tudi manj nasilen,“ je za britanski Telegraph pojasnil profesor Brian Ford z univerze v valižanski prestolnici Cardiff.

"Njihova raziskava je kazala na pomembnost spolnih hormonov – v Londonu so jih takrat začeli uporabljati pri spolnih terapijah,“ je Ford opisal osrednjo tematiko nove knjige Secret Weapons: Technology, Science And The Race To Win World War II (Skrivna orožja: Tehnologija, znanost in rasa, s katerimi so skušali zmagati v drugi svetovni vojni, op.p.).

Ford je pojasnil, da je bilo mnogo podtaknjenih agentov dosti blizu Hitlerju, da bi bilo "popolnoma možno“ podtakniti hormone v njegovo hrano. Za razliko od strupov pa njegova skupina preizkuševalcev hrane estrogena v njej ne bi zaznala.

Poženščenje Hitlerja je bila le še ena izmed norih idej, o kateri so sanjali britanski vohuni, da bi oslabili nemško vojaško utrdbo, pojasnjuje Ford. Domnevno naj bi razmišljali tudi o tem, da bi na nemške vojake odvrgli galone lepila in pa strupene kače, kakor tudi, da bi bombe v Nemčijo pretihotapili v pločevinkah za sadje.