Če je narava že sama poskrbela za skoraj dovršeni aranžma in kup zarjavele gmote obdelala s sroboti, bršljanom, mahom, nekaterimi travami in divjimi cvetlicami ter ustvarila všečno celoto, potem bo izkušenim cvetličarjem in vrtnarjem, ki sodelujejo na razstavi, uspelo narediti še več, pravi Plesec.

Tako bodo neuporabni avtomobili oživljeni v vodnem okolju z obvodnimi rastlinami, tropskem okolju s tropskimi rastlinami, z eleganco žalujočih rdečih vrtnic, s kaktusi, ki ponazarjajo puščavo, in z nekaterimi najbolj prefinjenimi cvetovi, kot je gloriosa rotschildiana.

Kako na poseben način uporabiti številne odpadne materiale in jih z rastlinami povezati v dovršeno celoto, bo prikazano po celotnem Mozirskem gaju, ki se razprostira na sedmih hektarjih. V visečih pnevmatikah se bodo bohotile orhideje in cvetlice, ki jih običajno sadimo na balkonih, izpušne cevi bodo osnova za rast bromelijevk, avtomobilska platišča bodo dobila povsem nov izgled, kjer bo cvetje odigralo pomembno vlogo, stari avtomobilski sedeži bodo zasajeni z netreski, homulicami in drugimi odpornimi rastlinami iz slovenskih vrtnarij, barviti avtomobili iz sredine prejšnjega stoletja pa bodo dodatna parkovna popestritev.

V velikem šotoru na koncu Mozirskega gaja pa bo maraton koles vseh starosti, ozaljšanih z več tisoč cvetlicami. Traktorji, samokolnice in nakupovalni vozički bodo skupaj s cvetjem hiteli v nasprotni smeri koles. Poročni paviljon pa bo tokrat skrivnosten. Na videz skrito, osvetljeno in kot kronski dragulji predstavljeno, na posebnem piedestalu ter skozi majhno odprtinico vidno, bo presenečenje, katerega v Mozirskem gaju še ne želijo razkriti.

Plesec je še dodal, da bodo v okviru razstave, ki bo potekala do 21. avgusta, pripravili tudi veliko razstavo kač strupenjač ter šov pitonov.