Uspeh je za Vladimirja Putina toliko večji, saj naj bi se tokrat potapljal šele tretjič v življenju, pozneje pa so območje prečesali strokovnjaki Inštituta za arheologijo ruske akademije znanosti, ki so po večdnevni iskalni akciji našli še več arheoloških dragocenosti iz obdobja med 6. in 8. stoletjem.

Ruski mediji Putina z njegovimi dosežki postavljajo ob bok nekdanjemu jugoslovanskemu predsedniku Titu, ki je na območju nekdanje države streljal na jelene in medvede.

Putinova potapljaško-arheološka ekspedicija je najnovejša v nizu premierjevih predstav za javnost v mačo stilu, s katerimi več kot očitno skuša povečati svojo priljubljenost, zlasti med srednjim in nižjim slojem prebivalstva v Rusiji, ki je hkrati tudi najštevilnejše. V minulih letih se je Putin preizkusil že kot jahač, ribič v sibirskih rekah, potem je lovil tigra in spustil leoparda v nacionalni park.

Njegova mačo kariera se je začela jeseni 2007, ko je z lovsko puško v roki pokazal svoje mišičasto telo (prsi pa mu je krasil neizbežen križ na verižici). To je bila bolj priložnost za fotografiranje, ne pa pravi lov.

Je pa imel priložnost za streljanje leto dni pozneje. Takrat je na daljnem vzhodu Rusije s puško ustrelil in ubil amurskega tigra, ki je napadel televizijsko ekipo. No, priče dogodka so bili le Putin in prej omenjena ekipa televizijcev, a vendarle nihče ne dvomi, da je bil Putin junak dneva.