Maribor : Maccabi Haifa - 1:1 (1:1) - naprej Maccabi s 3:2

Tavares 32.; Vered 10.

Postavi:

Maribor: Handanović, Milec, Rajčevič, Vidovič, Mejač (Trajkovski 80.), Mezga (Velikonja 81.), Mertelj, Cvijanovič (Volaš 65.), Ibraimi, Berić,Tavares

Maccabi Haifa: Davidovitch, Falach, Buljat, Yahaya (Yampolsky 54.), Boccoli, Dvalishvili (Ghadir 88.), Vered (Osman 90.), Twatha, Amasha, Golasa, Meshumar

Drugi Polčas:

90' – V zadnjih minutah drugega polčasa so domači pokazali veliko želje, a jim to ni prineslo uspeha. Prvo lepo priložnost so imeli v 90. minuti, ko je Ibraimi izvedel prosti strel. Visoko podajo v kazenski prostor so Izraelci sprva odbili, nato pa je do strela s 16 metrov prišel Milec, ki pa je z nevarnim strelom žal zadel enega svojih soigralcev in žoga se je odbila daleč stran od vrat. Zadnjič na tekmi je dih domačim gledalcem zastal globoko v sodniškem podaljšku. Najprej je Tavares v 95. minuti streljal z leve strani in priboril kot. Po podaji s kota je do strela z glavo prišel Velikonja, žoga pa je le za nekaj centimetrov zletela prek vrat. S tem so se končali tudi vsi upi Štajercev, kajti francoski sodnik je odpiskal konec tekme. Izraelci so predvsem z igro v drugem polčasu dokazali, da so si zaslužili napredovanje, Mariborčani pa lahko obžalujejo predvsem razplet prve tekme.

80' – Mariborčani so v zadnjih minutah vendarle uspeli vzpostaviti ravnotežje na igrišču in so se tudi sami nekajkrat znašli v napadalnih akcijah, a resneje vrat Maccabija niso uspeli ogroziti. Še najbolj nevarno akcijo so izvedli v 75. minuti, ko je Ibraimi iz prostega strela podal v sredino, Berič pa je z glavo slabo streljal in žoga je zletela prek vrat. V 79. minuti je zadišalo po enajstmetrovki za goste, ko je Handanović zrušil Dvalishvilija, a je sodnik presodil, da je Gruzijec prekršek zaigral, zato mu je pokazal rumeni karton, čeprav bi lahko dosodil tudi drugače. Milanoič je pred zadnjimi desetimi minutami krenil na vse ali nič, v igro je namreč poslal Trajkovskega in Velikonjo.

65' – Po odmoru so gostje na igrišče prišli veliko bolj odločni, da dosežejo dober rezultat tudi v Mariboru. V prvem delu drugega polčasa so bili tako boljši na zelenici v Ljudskem vrtu, Mariborčanom pa nikakor ni uspelo prikazati igre iz večjega dela prvega polčasa, ko so imeli vajeti igre v svojih rokah. V teh minutah so imeli Izraelci tudi nekaj manjših priložnosti, a je na srečo domača obramba uspela izid obdržati nespremenjen. V 65. minuti je domači strateg Milanič opravil prvo menjavo, ko je v upanju na bolj napadalno igro svojih varovancev, na igrišče poslal napadalca Volaša.

Prvi polčas:

45' – Pred koncem prvega polčasa so imeli Mariborčani še eno priložnost, ko je v 43. minuti streljal Mezga, a je zgrešil okvir vrat. Po prvem delu igre je bil torej izid v Mariboru izenačen 1:1, čeprav so domači na igrišču prikazali več. V prvih 45 minutah so domači na vrata gostov sprožili osem strelov, Izraleci pa so poskušali štirikrat. Posest žoge je bila v prvem delu igre prepričljivo v korist Maribora (59 – 41).

40' – Po zadetku so domači nadaljevali z napadi, naslednjo priložnost za zadetek pa je imel v 39. minuti Berič, ki je streljal z 20 metrov, izraelski vratar pa je s skrajnimi močmi žogi preprečil pot v mrežo. Oživele so tudi tribune v Ljudskem vrtu.

32' – Izenačenje v Ljudskem vrtu! Po podaji s prostega strela se je v kazenskem prostoru pri žogi znašel domači Brazilec Tavares, ki pa je za zadetek potreboval tri strele z neposredne bližine, kajti prva dva poskusa mu je odlično ubranil vratar Davidovitch. Podobno kot v Izraelu je na hitri zadetek Izraelcev odgovoril kapetan Maribora.

30' – Prvo pravo priložnost so si domači priigrali v 26. minuti, ko je najprej Ibraimi dolgo "mučil" žogo na desni strani, nato pa vendarle uspel podati pred izraelska vrata. Tam se je neoviran znašel Berič, ki pa je žogo slabo zadel in ta je zletela malo mimo vrat. V 29. minuti si je Mezga kot prvi v domači vrsti prislužil rumeni karton za prekršek s hrbta.

20' – Po zadetku so Mariborčani nadaljevali z napadi, a si priložnosti niso uspeli pripraviti. Izraelci so v obrambi delovali čvrsto, na trenutke tudi grobo, za kar jim je francoski sodnik v nekaj minutah pokazal dva rumena kartona.

10' – Po uvodnem otipavanju so prvič resneje zapretili tudi gostje. Vered je odločno krenil v kazenski prostor in se sprehodil skozi mariborsko obrambo, nato pa iz mrtvega kota ustrelil proti vratom slovenskih prvakov, žoga pa je presenetljivo končala za hrbtom Handanovića, ki je pri tem zadetku zagotovo nosil velik del krivde.

5' - V prvih minutah so imeli Mariborčani rahlo pobudo, prvi strel proti gostujočim vratom pa je od daleč sprožil Mejač v 4. minuti, a je žoga zletela kar precej mimo vrat. Gostje so na začetku v obrambi delovali suvereno in domačim niso puščali preveč praznega prostora.