Na zadnjih treh dirkah v Silverstonu, na Nürburgringu in na Hungaroringu so rdeči biki morali gledati tekmecem v hrbet, saj so zmage slavili Fernando Alonso, Lewis Hamilton in včeraj Jenson Button.

Včerajšnjo razburljivo dirko na Hungaroringu je Vettel začel s prvega štartnega položaja, a sta ga nato na progi prehitela oba dirkača McLarna. Na koncu je Nemec dirko sicer končal na drugem mestu za Buttnom, a Hamiltona je prehitel zgolj zaradi težav Britanca, ki se je kar prevečkrat znašel v boksih, da bi lahko računal na visoko uvrstitev in je dirko končal na četrtem mestu.

Kljub temu, da je v skupnem seštevku prednost pred zasledovalci povečal, pa Vettel trenutno ni najbolj zadovoljen: “Nisem ravno najbolj srečen, saj želim vedno zmagati, a nimamo več najhitrejšega dirkalnika. Naš trenutni cilj je vrnitev k zmagovanju.“

Vettel ima sicer v skupnem seštevku 234 točk, kar 85 več od prvega zasledovalca, moštvenega kolega Marka Webbra, in bo kljub padcu forme Red Bulla najverjetneje obranil naslov svetovnega prvaka. Do konca prvenstva je od 18 ostalo še 8 dirk, naslednja dirka pa bo na sporedu konec avgusta, ko se bodo po poletnem premoru dirkači znova spopadli na znameniti progi v belgijskem Spaju.