Sedemkratni svetovni prvak je na Finskem slavil že leta 2008, zmaga na osmem reliju letošnje sezone pa je že njegova 66. v karieri. Loeb je bil, skupaj sovoznikom iz Monaka Danielom Eleno, najhitrejši vse tri dni ter je vpisal četrto zmago v tej sezoni, zmagal je tudi na relijih po Mehiki, Sardiniji in Argentini. Z novo zmago si je zagotovil trdno vodstvo v skupnem seštevku prvenstva po osmih od skupno 13 preizkušenj.

Fincu Mikku Hirvonenu je imel že v prvi hitrostni preizkušnji tehnične težave in trčil v drevo. Nekdanji finski svetovni prvak v formuli 1 Kimi Räikkonen je reli končal na devetem mestu z zaostankom skoraj štirih minut.

V skupnem seštevku vodi Loeb (171 točk) pred Hirvonenom (144) in rojakom Ogierjem (140). V skupnem seštevku ekip je trdno v vodstvu francosko moštvo Citroen Total.

"Res sem zelo zadovoljen s svojo predstavo. Vsako hitrostno preizkušnjo sem začel kot prvi in 'čistil' cesto, kljub temu pa sem zmagal. To je bil popoln reli," je po novi zmagi dejal presrečen 37-letni Loeb.