Sobota, 30. julija

Vsi, ki kaj pomenijo v največji opozicijski stranki SDS, bodo ta dan v Lepeni. Tam bo namreč srečanje vseh občinskih odborov SDS.

V Ljutomeru se bo s podelitvijo nagrad zaključil 7. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, v Sarajevu pa 17. mednarodni filmski festival.

Nedelja, 31. julija

Ob 95-letnici Ruske kapelice pod Vršičem bo tam spominska slovesnost, na kateri bo zbrane nagovoril predsednik republike Danilo Türk, udeležili pa se je bodo med drugim tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alojz Šteiner in predsednik ruske dume Boris Grizlov.

Začne se muslimanski postni mesec ramadan.

Ponedeljek, 1. avgusta

Na Bledu bo potekal 21. Okarina etno festival. Okarina je izvirni ljudski instrument in vila rojenica festivalu, na katerem lahko prisluhnete izvirni ljudski glasbi in petju najrazličnejših narodov in narodnosti.

Torek, 2. avgusta

Izteče se rok, do katerega mora ameriški kongres odločiti, ali bo dovolil dvig meje zadolževanja države nad 14.300 milijard dolarjev.

Sreda, 3. avgusta

Vijoličasti, ki so v letošnji sezoni bolj modri, bodo v Ljudskem vrtu pričakali nogometaše Haife in jim skušali z zmago priskutiti Maribor.

V glasbenem paviljonu na Kongresnem trgu bodo ob devetih zvečer zagodli in zapeli Escape String Quartet & Hamo, poslušalce pa bodo navduševali s hiti legendarnih skupin The Queen, Led Zeppelin, Rolling Stones, Sting, Eurythmics in Metallica v čisto novi preobleki in novi zasedbi.

Četrtek, 4. avgusta

Olimpijini žogobrcarji bodo skušali na Dunaju kot Krpan Brdavsa presenetiti dunajsko Austrio in si priboriti nastop v četrtem krogu kvalifikacij za nastop v evropski ligi.

Medtem ko bodo fuzbalerji potili krvavi pot, bodo v Ljubljani odprli poletno sezono na Letnem vrtu Jazz Cluba Gajo. Na prvem koncertnem večeru bo pol ure po koncu osrednjega TV Dnevnika nastopila ena najboljših jazzovskih zasedb pri nas - DOM Big Band z vokalistko Nino Strnad.

Petek, 5. avgusta

Že četrto leto zapored bo od 5. do 8. avgusta v Vinici ob reki Kolpi, na meji s Hrvaško, potekal glasbeni festival Schengenfest 2011. Letos se bo na glavnem odru Schengenfesta v treh dneh zvrstilo kar 23 skupin. Nastopili bodo: Prljavo kazalište, Dubioza kolektiv, Kad smo bili Bijelo dugme, Niet, Pankrti, Edo Maajka, Vlado Kreslin in Mali bogovi, S.A.R.S., Kultur Shock...