Uprava Zdravilišča Rogaška ocenjuje prevzemno ponudbo zgolj v okviru navedb, ki jih je prevzemnik podal v četrtem poglavju objavljenega prospekta za prevzem.

"Na podlagi teh navedb ni mogoče zaključiti, kakšen vpliv bo imela izvedba prevzemne ponudbe na uresničevanje vseh interesov ciljne družbe ter oceno strateških načrtov prevzemnika za ciljno družbo," je družba sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

V zdravilišču obenem poudarjajo, da med prevzemnikom in upravo Zdravilišča Rogaška ni dogovora glede prevzemne ponudbe, obenem tudi ni dogovora med upravo zdravilišča in S.P. Plod o načinu izvrševanja glasovalne pravice iz delnic, ki jih že ima v lasti prevzemna družba.

Noben član poslovodstva Zdravilišča Rogaška tudi ne namerava sprejeti prevzemne ponudbe prevzemnika.

Družba S.P. Plod je skladno z napovedjo pred dobrim tednom dni objavila prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic Zdravilišča Rogaška, ki jih še nima v lasti. Za delnico ponuja tri evre, prevzemna ponudba pa velja do 31. avgusta do 12. ure.

S.P. Plod in Hotel Sava Rogaška, s katero v prevzemni ponudbi deluje usklajeno, že imata skupaj v lasti 43,94-odstotni delež glasovalnih pravic v Zdravilišču Rogaška.

Delničarji Zdravilišča Rogaška avgusta o povečanju osnovnega kapitala družbe

Delničarji Zdravilišča Rogaška bodo na skupščini, sklicani za 31. avgust, med drugim odločali o povečanju osnovnega kapitala družbe za 1,28 milijona evrov z izdajo novih delnic. Pri tem bo glede na predlagan sklep prednostna pravica obstoječih delničarjev do vplačila novih delnic izključena.

Osnovni kapital Zdravilišča Rogaška znaša 1.047.800 evrov in je razdeljen na 10.478 delnic, od tega je navadnih imenskih delnic 9863, preostalo so prednostne delnice. Glede na predlog sklepa, ki je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze objavljen v sklicu skupščine, se povečanje osnovnega kapitala v znesku 1.280.100 evrov izvede z izdajo 12.801 nove navadne prosto prenosljive imenske delnice, in sicer za denarne vložke v vrednosti sto evrov za delnico.

V zvezi s tem bodo delničarji odločali o dveh "predlogih izrednih sklepov". Eden se nanaša na podajanje soglasja delničarjev - imetnikov navadnih imenskih delnic k sprejetemu sklepu o povečanju osnovnega kapitala družbe, drugi pa na podajanje enakega soglasja imetnikov prednostnih imenskih delnic.

Pred odločanjem o povečevanju osnovnega kapitala družbe pa bodo delničarji Zdravilišča Rogaška sprejemali tudi predlagani sklep o dopolnitvi sklepa skupščine o določitvi menjalnega razmerja delnic.

Delničarji, ki bodo na skupščini konec avgusta sprejemali tudi spremembe statuta, bodo odločali tudi o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu družbe za leti 2009 in 2010. Vodstvo družbe delničarjem v imenovanje na skupščini predlaga tudi novega člana nadzornega sveta. Po predlogu naj bi bil za štiriletno obdobje od 29. avgusta 2010 imenovan Stanislav Pšeničnik.

Delničarji se bodo seznanili še s poročilom nadzornega sveta družbe o sprejemu letnega poročila družbe za leti 2009 in 2010. Odločali bodo tudi o imenovanju revizorja za leti 2010 in letošnje leto. V danes objavljenem sklicu skupščine je predlagana ptujska revizijska družba Avditor.

Družba S.P. Plod je, kot je znano, skladno z napovedjo pred tednom dni objavila prevzemno ponudbo za odkup vseh delnic Zdravilišča Rogaška, ki jih še nima v lasti. Za delnico ponuja tri evre, prevzemna ponudba pa velja do 31. avgusta do 13. ure.

S.P. Plod in Hotel Sava Rogaška, s katero v prevzemni ponudbi deluje usklajeno, že imata skupaj v lasti 43,94-odstotni delež glasovalnih pravic v Zdravilišču Rogaška.