Medavoy je bil sicer producent pri izjemno uspešnih filmih, kot so Črni labod in Zlovešči otok, k sodelovanju pri filmu o čilskih rudarjih pa je povabil scenarista Motoristovega dnevnika Joseja Rivero. Filmska produkcija naj bi se začela prihodnje leto.

Zgodba o 33 čilskih rudarjih je lani obkrožila svet. Rudarji so bili namreč po nesreči v rudniku San Jose v Čilu kar 69 dni ujeti 700 metrov pod zemljo, nato pa so reševalci s pomočjo najsodobnejše tehnologije zvrtali jašek, preko katerega so jih nato potegnili na površje.

Končno bo znano, kaj se je dogajalo 700 metrov pod zemljo

Le malo pa je znanega o tem, kako so rudarji dobra dva meseca živeli globoko pod zemljo. Dogovorili so se namreč dogovorili, da bodo podrobnosti o tem razkrili šele po skupinskem dogovoru za prodajo pravic o njihovi zgodbi.

"V samem bistvu gre za zgodbo o zmagoslavju človeškega duha in za pričevanje poguma in vztrajnosti čilskega ljudstva. Nobena zgodba ne bi mogla biti boljša za uprizoritev v filmu," je povedal Medavoy.

Eden od rudarjev Juan Andres Illanes pa je dejal, da gre pri dogovoru za velik korak k realizaciji filma, ki bo temeljil na njihovi izkušnji v rudniku. "To bo edina uradna filmska različica tega, kar smo preživeli v rudniku San Jose. Velik del naše zgodbe še ni bil razkrit," je dejal Illanes.