Sobota, 23. julija

Nad Blejskim jezerom bo nebo - predvidoma zabito z oblaki, iz katerih bo padal dež - razsvetlil ognjemet v sklopu Blejske noči 2011, medtem ko se bo v Lepeni začel tradicionalni tabor SDS. Vremenarji esdeesovcem niso najbolj naklonjeni...

S podelitvijo nagrad se bo sklenil puljski mednarodni filmski festival.

Nedelja, 24. julija

Na Trdinovem vrhu bo potekala schengenska združena gasilska vaja, na kateri bodo sodelovali gasilci prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Novo mesto, Šentjernej in Metlika ter gasilci prostovoljnih gasilskih društev iz Hrvaške. Voda bo špricala na obe strani (nedoločene) meje.

Ponedeljek, 25. julija

V Ljutomeru se začne - in traja do petka - Grossmannov festival fantastičnega filma in vina. Glavna jed festivala ostaja čisto poseben filmski program, namenjen pravim filmskim ljubiteljem, entuziastom brez predsodkov ter tistim, ki so pripravljeni eksperimentirati z mejami dobrega okusa in morale.

Ameriška zunanja ministrica in nekdanja prva dama ZDA Hillary Clinton bo obiskala Hongkong.

V Kairu se bo začelo sojenje nekdanjemu notranjemu ministru Habibu Al Adliju in še šestim odgovornim za smrt protestnikov, ki so zahtevali odstop osovražnega predsednika Mubaraka.

Torek, 26. julija

Varnostni svet ZN bo razpravljal o Bližnjem vzhodu.

V okviru KUD France Prešeren se začenja 20. mednarodni poletni festival Trnfest 11, ki bo znova popestril poletno dogajanje slovenske prestolnice.

68. rojstni dan praznuje Mick Jagger, 52. igralec Kevin Spacey, rosnih 45 pa bo odslej štela Sandra Bullock.

Sreda, 27. julija

Izšlo naj bi poročilo Združenih narodov o lanskem krvavem napadu izraelske vojske na turško ladjo, ki je v Gazo peljala človekoljubno pomoč za Palestince. Poročilo bo tudi podlaga za pogovore med Izraelom in Turčijo.

Četrtek, 28. julija

Na Stožicah bo v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo gostovala dunajska Austria, kjer je včasih za spodobno plačo žogo sem ter tja brcal sedanji športni direktor Olimpije Mile Ačimović.

Petek, 29. julija

V Opatjem selu pri Novi Gorici se začne Eco festival, ki je v preteklih letih zaslovel kot prava uspešnica poletne elektronske scene, saj je na njem sodelovalo skupaj že več kot dvesto glasbenih in drugih ustvarjalcev (profesionalni plesalci, žonglerji, animatorji ipd.) iz Evrope, Severne in Južne Amerike, Avstralije in Azije, obiskalo pa ga je več tisoč mladih iz Slovenije in tujine.