Na zboru so sicer zaposlenim predstavili možne scenarije prihodnosti podjetja Delo Revije. "Ena od možnosti je, da gre skozi prisilna poravnava ali pa da bo banka (NKBM) naredila svoje," je pojasnila Sežunova. NKBM je sicer glavni upnik Dela Revij. Sežunova je dejala, da bodo zaposleni poskušali delati naprej. Upajo tudi, da bo, ko se bo situacija razrešila, ostalo čim več delovnih mest. Sežunova pričakuje, da se bodo stvari izkristalizirale sredi avgusta.

Na današnjem zboru so delavci obenem izrazili željo, naj se honorarno zaposlene v prihodnje obravnava enako kot redno zaposlene. Kot so pred dnevi pojasnili v družbi, ki ima 68 zaposlenih, so njihove glavne aktivnosti usmerjene v pripravo dokumentacije za začetek prisilne poravnave, s pomočjo katere si lahko zagotovijo uspešno sanacijo in omogočijo nemoteno delovanje v prihodnje. Načrt finančnega prestrukturiranja družbe je v tem trenutku v zaključni fazi, revizor pa bo po navedbah družbe opravil svoje delo v prihodnjem tednu.

Družba Delo Revije ima medtem vse bančne račune blokirane že od konca junija. V težavah se je znašla, ko je Raščan po končanem prevzemu nanjo prenesel za več kot 30 milijonov evrov posojil, ki so močno obremenila njeno poslovanje. Delo Revije morajo namreč zaradi tega praktično ves denarni tok namenjati za plačilo obresti.

Raščan bi moral skladno z odločitvijo na majski skupščini že pred tedni vplačati za tri milijone evrov dokapitalizacijskih delnic. Brez delujočega transakcijskega računa pa je obenem ostala še družba Monera, prek katere Raščan obvladuje največjo slovensko revijalno družbo.