Potem ko so lokalne oblasti, ki naj bi izdale potrebna dovoljenja, njihove vloge začasno odložile, saj naj bi prišlo do navzkrižja interesov, so organizatorji festivala le tri tedne pred pričetkom prireditve na tesnem s časom s pridobivanjem potrebnih dovoljenj, je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI še poročal časnik.

Vendar pa je glavni organizator festivala Karoly Gerendai za MTI povedal, da vse poteka, kot so si zastavili in da nekaterih dovoljenj niti ne morejo dobiti, dokler ne bo postavljena vsa festivalska infrastruktura. "Vse konstrukcije na festivalu Sziget, tudi odri in stolp, so načrtovane v skladu s standardi EU," je dodal.

Po poročanju MTI je zaradi varnosti Gerendai vztrajal, da je stolp v skladu z vsemi potrebnimi tehničnimi zahtevami, ker pa ne gre za trajno strukturo, naj ne bi potrebovali posebnih dovoljenj za njegovo postavitev.

Vendar pa je že pred časom z občinske uprave prišlo zagotovilo, da stolpa ni mogoče zgraditi brez dovoljenja. Desetnadstropni stolp, katerega sponzor bo operater mobilne telefonije, naj bi sicer služil kot razgledni stolp, v času festivala pa bi gostil tudi didžeje.

Letošnji festival Sziget bo gostil glasbenike, kot so The Prodigy, Kate Nash in Kaiser Chiefs, Kasabian, Pulp, Chemical Brothers, Goran Bregović, Gotan Project, Cowboy Junkies, Judas Priest in Motorhead.

Lanski, 18. festival Sziget, je pritegnil 382.000 obiskovalcev, še poroča MTI.