Že od konca junija ima vse bančne račune blokirane družba Delo Revije, ki tako ne more plačevati nobenih obveznosti. Kot smo razkrili v Dnevniku, je Raščan po končanem prevzemu na Delo Revije prenesel za več kot 30 milijonov evrov posojil, ki so znatno obremenile poslovanje družbe. Delo Revije morajo namreč praktično ves denarni tok namenjati za plačilo obresti, že več mesecev pa zamujajo tudi s plačilom honorarjev svojim zaposlenim.

Raščan bi moral sicer že pred tedni vplačati za tri milijone evrov dokapitalizacijskih delnic (dokapitalizacijo je sprejel na majski skupščini), vendar po podatkih Centralne klirinško-depotne družbe KDD dokapitalizacije še vedno ni izvedel. Za pojasnila je bil Raščan včeraj nedosegljiv, zaradi česar ni znano, kaj je privedlo do blokade računov in zakaj kljub drugačnim napovedim ni vplačal dokapitalizacijskih delnic.

Z razmerami na Delu Revijah pa so vse bolj nezadovoljni zaposleni, ki so včeraj pozvali Novo KBM (največja upnica Dela Revij), da v 48 urah skliče sestanek konzorcija bank, na katerem bi se banke dogovorile o ukrepih. Predsednika uprave Nove KBM Matjaža Kovačiča je svet delavcev Dela Revij tudi pozval, da Raščanu nemudoma odvzame pravico do upravljanja ter da na čelo družbe pripeljejo sposobnega direktorja. Kot opozarjajo zaposleni, Pošta Slovenije noče več dostavljati revij naročnikom, tiskarna pa trdi, da ne more več kupiti tiskarskega papirja.

matjaz.polanic@dnevnik.si