Sobota, 16. julija

Medtem ko bodo v Semiču odmevali zvoki harmonike na ohceti in malo preden se bo v Postojni začela noč ognja in zabave v sklopu prireditve Erazmov viteški turnir, bodo v Ljubljani v bivši občini Bežigrad v trde sedeže sedli stari obrazi, združeni v novo stranko - Demokratično stranko dela.

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič se bo udeležila slovesnega odprtja 5. svetovnih vojaških poletnih iger v Riu de Janeiru, na katerih bo sodelovalo 18 vrhunskih slovenskih športnikov, pripadnikov Slovenske vojske. V sklopu obiska bodo brazilski gostitelji Jelušičevi predstavili še ladjedelnico Arsenal de Marinha. Upajmo samo, da je ne bo premagala želja kupiti sestro za osamljeni Triglav.

Eden ključnih pionirjev elektronske plesne glasbe in eden njenih najbolj prepoznavnih obrazov Paul van Dyk, ki redno premika množice tudi z odmevnimi družbeno angažiranimi pobudami, se vrača v Slovenijo tik pred izidom težko pričakovanega novega albuma Evolution. Nastopil bo v Ambasadi Gavioli v Izoli.

Nedelja, 17. julija

V Kočevju se bodo na mladinski gasilski olimpijadi zbrali mladi gasilci, na drugi strani države, v Laškem, pa bodo njihovi starejši kolegi bedeli nad parado ob zaključku prireditve Pivo in cvetje.

Ponedeljek, 18. julija

Državni zbor odhaja na počitek. Ostajajo le še čistilke, vzdrževalci in predsednik v odhodu.

Minister, odgovoren za Slovence v zamejstvu in po svetu, pooblaščen za opravljanje nalog ministra, odgovornega za lokalno samoupravo in regionalno politiko, dr. Boštjan Žekš, bo predal posle državnemu sekretarju mag. Bojanu Suvorovu, ki prevzema vodenje službe vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

V Zagrebu se bodo srečali predsedniki Hrvaške, Srbije in Bosne.

Torek, 19. julija

Mariborski žogobrcarji bodo na jugu Luksemburga v Dudelangeu odigrali povratno tekmo za nastop v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

Direktorica News International Rebekah Brooks bo zaslišana pred odborom britanskega parlamenta, ki bo preiskoval prakso britanskih medijev, da prisluškujejo telefonom.

Sreda, 20. julija

Olimpija odhaja na Irsko, Domžalčani v Split. Olimpija branit dva gola prednosti, Domžalčani lovit gol zaostanka.

Četrtek, 21. julija

V vesoljskem centru Kennedy bodo s solzami v očeh pričakali vrnitev vesoljskega plovila Atlantis, s čimer se bo končala 30-letna ameriška prevlada v vesolju.

Petek, 22. julija

Na kubanskem vrhovnem sodišču se bo začelo zaslišanje v primeru pritožbe ameriškega humanitarnega delavca zoper sodbo, s katero ga je havansko sodišče spravilo za zapahe, ker naj bi deloval proti državi. Zaprti Američan je le še en kamenček v mozaiku napetih (ne)odnosov med ZDA in Kubo.