Letošnji festival bo odprla francoska rock zasedba The Inspector Cluzo, ki naj bi bila presenečenje tako v žanrskem smislu kot v odrskem nastopu. Eden od vrhuncev bodo že omenjeni Fishbone, pa hrvaški surf rockerji Bambi Molesters ter francoska 15-članska pihalna zasedba Lapins Superstar. Koncerti bodo potekali med 20.30 in 22. uro, slabo vreme pa ne bo pomenilo tudi slabe volje, saj bodo v tem primeru glasbenike preselili v dvorano KUD France Prešeren.

Tudi otroci bodo med festivalom lahko uživali v različnih delavnicah. Program zanje bo potekal vsak četrtek s pričetkom ob 18. uri, nadaljeval pa se bo s filmskim večerom. Ob nedeljah bodo lahko gledalci uživali ob ogledu improvizacijskega gledališča, letos pa bo na Trnfestu tudi rekorden, kar 26-urni Impro maraton.

Trnfest je sicer že vrsto let eden bolj priljubljenih festivalskih kulturno-umetniških dogodkov v Ljubljani. "Letos je novost dražba kudovih artefaktov. Na tej dražbi se bo dalo zlicitirat celo vrsto starinskih preklopnih kino stolov, licitiramo tudi vikend paket v našem hotelu, ki sicer ni hotel, temveč sta to dve sobi za gostujoče umetnike," je dejal predsednik društva Vito Rožej.

Trnfestu se bo zadnje tri dni festivala pridružila Emonska promenada, sestrski festival, namenjen družinam.