"Tekma, v kateri se odloča za kolajne, je povsem drugačna zgodba kot tekma, ko se igra le za točke. Tokrat ne bomo zadovoljni zgolj z dobro uvrstitvijo ali dobro igro, ampak si želimo edino le kolajne," visokih ambicij ne skriva slovenski selektor Veselin Vuković, ki številnih zdravstvenih težav v zadnjih dveh mesecih ne želi obešati na veliki zvon: "Zdaj se nima smisla preveč ozirati v preteklost in govoriti o številnih poškodbah in težavah, ki so nas pestile ves ta čas, saj nismo niti enega samega treninga opravili z vsemi reprezentanti. Zgovoren je podatek, da zgolj dva igralca nista imela težav s poškodbami. Moram pa poudariti, da bodo vsi reprezentanti, ki potujejo v Košice, dali vse od sebe."

Na Slovaško je slovenska izbrana vrsta prispela včeraj zvečer z avtobusom, do jutrišnjega polfinalnega spopada s Španijo pa jo čakata še dva treninga. O odbojkarjih iz Iberskega polotoka imajo Slovenci sveže in tudi dobre spomine, saj so jih lansko jesen v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo dvakrat premagali. Kljub temu si z analizo omenjenih tekem ne bodo kaj prida pomagali, saj je španska reprezentanca dodobra prenovila in pomladila sestavo igralnega kadra. "Zdaj nimajo več zvezdnikov, a so zato toliko močnejši kot kolektiv. Imajo odličen servis, s katerim so tekmecem v rednem delu povzročili precej težav. Dobro za nas je, da v njihovih vrstah ni tako dominantnega odbojkarja, kot je bil denimo pri Hrvaški Igor Omrčen, ki nam je povzročal veliko preglavic. Razveseljivo je tudi, da se je vrnil Vid Jakopin, saj je z njim naš sprejem na mnogo višji ravni," je dodal Vuković, ki poudarja, da je evropska liga še vedno zgolj priprava na septembrsko evropsko prvenstvo.

Črnogorski strateg je zaradi zdravstvenih težav doma pustil Dragana Radovića, Sebastijana Škorca in Alana Komela. Težave z gležnjem ima še Matevž Kamnik, ki v zadnjih dneh ni treniral, a je vseeno v konkurenci za polfinalni nastop. Enaka je zgodba s Tinetom Urnautom, ki je odpravil bolečine v stegenski mišici.

Evropska liga, zaključni turnir četverice, polfinale, jutri ob 16. uri: Slovenija - Španija, ob 19. uri: Slovaška - Romunija, nedelja, ob 19. uri: finale.