Zadnja navodila za obiskovalce

Med enotedenskimi metalskimi počitnicami, na Metalcampu 2011, od 11. do 17. julija bodo oboževalci metal glasbe ponovno lahko v najlepšem kotičku sveta, na Sotočju v Tolminu, uživali ob najtrših glasbenih ritmih različnih vrhunskih mednarodnih metalskih zasedb, kot so Slayer, Arch Enemy, Virgin Steele, Airbourne, Blind Guardian, Kreator, Accept, Wintersun, Amorphis, Mastodon in še več kot 80 skupin!

Slovenski Metalcamp festival danes uživa unikaten status med uveljavljenimi tovrstnimi festivali po svetu. Festival s povsem svojo energijo in karizmo ponuja edine prave »all inclusive« metal počitnice: koktejli na plaži, plavanje v turkizni Soči, brezplačno kampiranje med mogočnimi gorami, nastope izbranih glasbenih skupin svetovnega kova in neskončne možnosti za raziskovanje ene najlepših festivalskih lokacij na planetu!

Kdor še okleva, je zdaj skrajni čas, da se odloči za! Splača se! Metalcamp je ljubezen na prvi pogled in to navdušenje delijo tudi Arch Enemy. Michael Amott je Metalcamp označil kot eden najbolj „kul“ in najbolj zanimivih festivalov, ki so se zgodili v preteklem letu ter nadaljuje: „Vedno odlične skupine in dober „vibe“! Moj najljubši "Metalcamp“ spomin je iz leta 2008, ko sem tam nastopil tako z Arch Enemy kot s Carcass. 5 dni Metalcamp norosti!“  

Nove skupine, ki so potrdile nastop

Tik pred začetkom festivala napovedujemo še 6 bendov: CHRISTIAN EPIDEMIC, INFERNAL TENEBRA, KELLER, KREATION KODE, BELPHEGOR in STEELWING.

CHRISTIAN EPIDEMIC

Vodilna madžarska black/death metal zasedba je bila ustanovljena leta 1996. Po dveh demotih in po zelu uspešnem EP-ju, so leta 2001 podpisali z Nail Records. Sledil je njihov drugi album Eltörölt Világ/World Erased. Sledilo je nekaj turnej po Madžarski, Češki, in Poljski z bendi kot so Sodom, Cannibal Corpse, Marduk, Immortal, Kreator itd. Konec leta 2010 so posneli nov album z naslovom Pusztitastan/Primordial Soul, ki je izšel marca 2011 pri Nail Records.

INFERNAL TENEBRA

Brutalna in kreativna hrvaška zasedba Infernal Tenebra že dolgo časa deluje v metal undergroundu. Izhajajo iz čistega black metala, skozi leta pa so dodali še pravo mero death metala. Izdali so dva albuma Beneath the Twilight in The Essence of Chaos, zdaj pa odprajo novo poglavje s prihajajočim albumom New Formed Revelations, ki ga trenutno producira Jens Bogren (Katatonia, Paradise Lost, Amon Amarth) v studiu  Fascination Street. Oder so si delili z ikonami, kot so Exodus, Blind Guardian, Agathodaimon, Pro-pain in Grave Digger. S trdnimi rockovskimi ritmi, dinamičnimi in tehnično dovršenimi solažami, močnimi vokali ter z izdelano kompozicijo, so Infernal Tenebra ena najbolj perspektivnih metal zasedb na hrvaškem.

KELLER

Keller so začeli delovati leta 2008, ko sta se bobnar Matjaž in kitarist Etien, po razpadu njunega heavy metal benda, podala v bolj agresivne vode. Z originalno zasedbo so posneli demo z naslovom Awake the Forgotten, ki je bil zelo dobro sprejet. Po nekaj spremembah v zasedbi, so leta 2010 izdali svoj prvi album Spreading Evil. Kmalu po izdaji albuma se je Etien, eden od ustanoviteljev zasedbe, odločil zapustiti Keller in se posvetiti novemu projektu. To pa seveda ne bo ustavilo ostalih članov zasedbe, ki bodo pretresli Metalcamp!

KREATION KODE

Slovenska extreme metal zasedba Kreation Kodex je izdala svoj debitantski album Puzzles Of Flesh. Njihova glasba je mešanica death in black metala, ki jo dopolnjujejo elementi thrasha in gothica.

BELPHEGOR so dobro znani po svojem agresivnem nastopu na odru, ter po zlobni mešanici black in death metala s peklenskimi besedili. Belphegor zagotovo ne poznajo milosti, zato se pripravite in poskušajte preživeti napad bataljona smrti, ki prihaja naravnost iz Avstrije! Njihov zadnji album z naslovom Blood Magick Necromance je posnel Peter Tägtgren iz Hypocrisy.

STEELWING so lansko leto izdali svoj debitanski album in od tedaj so stalno na turnejah z imeni kot so Accept, Blind Guardian in Sabathon. Ta švedska zasedba izvaja melodični old-school heavy metal in z odličnimi melodijami ohranja duh 80-ih let.

KORISTNE IN POMEMBNE INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE

Zaradi logističnih preprek in zmanjšanega povpraševanja ne bo možen zgodnejši prihod pred ponedeljekom, 11. 7. 2011, na območje festivala. Prosimo vas, da se preusmeritve na kampe v okolici Tolmina.

Uradni dan za prihod je ponedeljek, 11. julij 2011 od 00.00 dalje. Če pa bi vseeno želeli priti prej, vam bomo vseeno ponudili prostor na območju festivala ob primernem nadomestilu. 25 € na osebo, če pridete 9. julija 2011 in 15 € na osebo, če prispete 10. julija 2011 do 12:00.

Prosimo, da sledite Metalcamp znakom, ki vas bodo usmerili na parkirišča. Parkiranje in kampiranje je dovoljeno izključno na predvidenih površinah, zato prosimo, da upoštevate navodila redarjev na parkirišču. Cena parkirnine je 20 EUR za cel teden, 15 EUR za 3 dni in 10 EUR za 1 dan. Cena velja za eno vozilo, ne glede na to, koliko potnikov je v njem. Parkirne bodo na voljo tudi na festivalu

Kampiranje je brezplačno, seveda izključno ob predložitvi veljavne festivalske vstopnice. Kampiranje je na lastno odgovornost!

POZOR! Kampiranje za obiskovalce s 3-dnevno ali 1-dnevno vstopnico je prav tako brezplačno, toda le do naslednjega dne od datuma veljavnosti vstopnice! Obiskovalci s 3-dnevno ali 1-dnevno vstopnico bodo torej morali zapustiti kamp do 11. ure naslednjega dne.

Točka prve pomoči je med festivalom odprta 24 ur na dan in ponuja strokovno oskrbo vseh manjših poškodb.

Hrana in pijača bo razporejena po različnih štantih tako na območju festivala, kot v kampu. Kuponi za hrano in pijačo bodo naprodaj na označenih točkah.

Prosimo, da poskušate ohraniti prostor festivala čim bolj čist! Uporabljajte koše za smeti, ki bodo razporejeni po celotnem prizorišču, pozorni pa bodite tudi na posebne koše za recikliranje.

Invalidi, ki potrebujejo spremljevalca, lahko le-tega pripeljejo na festival brezplačno. Poleg tega lahko uporabljajo VIP camping, ki jim omogoča hitrejši in lažji dostop do festivalskega območja. Na voljo bodo tudi posebni wc-ji za invalide. Seveda pa zahtevamo predlozitev ustreznega zdravniškega potrdila.

Na info točki boste našli naslednje informacije: prevozi do železniške postaje, vrtsni red nastopajočih in ostale pomembne informacije. Na to tčcko boste lahko prinesli tudi vse najdene stvari oz. pustili informacijo o tem, kaj ste izgubili.

Na festivalu boste lahko kupili vse vrste Metalcamp majic in ostale metal artikle po ugodnih cenah.

Domače in ostale živali so strogo prepovedane na celotnem območju festivala.

Fotografiranje je dovoljeno samo z žepnimi fotoaparati za osebne namene. Prosimo da razumete, da zaradi pogodbenih obligacij ne smemo dovoliti nobenih profesionalnih fotoaparatov in druge snemalne opreme na območju festivala. Prosimo, da to opremo pustite doma, saj je redarji ne bodo sprejemali v hrambo. Vsi, ki bodo kljub prepovedi uporabljali tovrstno opremo, bodo morali zapustiti festivalsko prizorišče, snemalni zapis pa bo trajno zaplenjen

Vsak obiskovalec vstopa na festival na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan poskrbeti tako za lastno varnost kot za varnost svoje lastnine. Organizator ne sprejema odgovornosti za izgubljeno ali poškodovano lastnino. Prav tako le-ta ne odgovarja za kršitve zakonov slovenske in EU zakonodaje, kraje in poškodbe, povzročene od tretje osebe med festivalom.

WC-ji in tuši na festivalskem območju so pod nadzorom in se čistijo veckrat na dan. Vseeno vas prosimo, da jih ohranjate čiste. WC-ji in tuši bodo postavljeni tudi po kampu.

Prosimo da upoštevate navodila redarske službe, ki je tam, da vam pomaga in vas usmerja.

Vsak dan bodo organizirani krožni prevozi od železniške postaje v Mostu na Soči do Metalcampa in nazaj za simbolično ceno.

Več informacij na:

http://www.metalcamp.com