"Dolgo se je že govorilo o dvoboju in možnem nasprotniku, ki bi bil lahko Berto. Tudi sam sem si to zelo želel, zato menim, da je bilo še več možnosti, da se je to tudi dejansko zgodilo. To sta zame izjemna čast in izjemen trenutek. Drzno, vendar ne brezupno početje je, da bom na takšen način stopil na ameriška tla," pravi Dejan Zavec (31 zmag, 18 s knockoutom, 1 poraz).

O Bertu, ki je bil do 16. aprila in svojega prvega poklicnega poraza (27 zmag) svetovni prvak v velterski kategoriji po različici WBC in je v profesionalni karieri premagal tudi nekaj zvenečih boksarskih imen, kot sta denimo nekdanja svetovna prvaka Luis Collazo in Carlos Quintana, je najboljši slovenski boksar v zgodovini dejal: "Vedeti je treba, kakšna vrhunska kakovost je prvih pet, deset mest na svetu. Tu so le presežniki, ki so vsekakor obojestranski. Moja želja po zmagi pa ostaja nespremenjena in neskončna."

Februarja letos je Zavec pred več kot 12.000 gledalci v Stožicah ubranil naslov svetovnega prvaka po različici IBF, potem ko je v peti rundi s tehničnim knockoutom premagal Američana Paula Delgada. Kmalu zatem je začel priprave na nov dvoboj: "Priprave potekajo že od marca. Pred dobrimi tremi tedni smo morali spustiti formo, ker smo dvoboj pričakovali že konec junija. Čez 14 dni začenjam vadbo s sparing partnerji v taktiki in tehniki, zdaj pa le nadgrajujem telesne sposobnosti. Najprej bo treba preživeti naporne priprave. Če bo šlo vse kot po maslu med pripravami, potem bo dobro. Prepričan sem, da smo na pravi poti in da je to naših pet minut."

Zavec priznava, da je želel spet boksati pred domačimi gledalci, a po drugi strani pravi: "Pomen dvoboja in odmeven tekmec dajeta nastopu v ZDA še dodatno razsežnost. Včasih je treba narediti korak nazaj, da ga lahko potem narediš naprej. Ni jih bilo malo, ki so mislili, da se želim 'nasloniti na ta pas' in da ga želim držati celo večnost. Vsi koraki, ki smo jih doslej naredili, so bili pravi. To je bila prava smer in ne stopicanje na mestu. Niti sam niti drugi se še ne zavedamo, kaj pomenita ta priložnost in dogajanje." Dodaten razlog za Zavčev optimizem je tudi njegovo dobro zdravstveno stanje: "Po operaciji komolca sem poškodbo povsem saniral in nimam nobenih težav. V vrhunskem športu je zelo malo trenutkov, ko nič ne boli. Če ni močnejših bolečin, potem je vse v redu."