Lorbek se te dni nahaja v Lenartu, kjer obiskuje terapije za rehabilitacijo ahilove tetive. Čez 11 dni naj bi se Erazem pridružil pripravam slovenske košarkarske reprezentance, ki se bo pripravljala za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu v Litvi. A ob že tako številnih odpovedih igralcev, se sedaj lahko vprašamo, ali bo nastop na prvenstvu izpustil tudi Lorbek, ki je bil na zadnjem eurobasketu na Poljskem izbran v prvo peterko prvenstva.

Problem se pojavi pri zahtevah Lorbkovega delodajalca Barcelone. Katalonci bi radi z njim podpisali dolgoročno pogodbo, a naj bi od enega najboljših krilnih košarkarjev na stari celini želeli, da se odpove igranju za slovensko reprezentanco. S tem naj bi zmanjšali možnosti poškodb, ki so Erazmu v zadnjih letih že povzročale nekaj težav.

Lorbek je za Sportal povedal, da se je znašel v precepu. Z veseljem bi z Barcelono podaljšal pogodbo, saj naj bi mu obljubljali precej bajno ponudbo, primerno nosilcu igre v velikem klubu. Po drugi strani pa ga mika tudi odhod v ligo NBA, saj je letos Indiana pravice zanj odstopila San Antoinu, kar bi lahko pomenilo premik v smeri njegovega odhoda prek luže.

Ob tej dilemi pa ga razumljivo skrbi tudi zahteva Barcelone, da naj se odpove nastopu na letošnjem evropskem prvenstvu v Litvi. “V Barceloni si zelo želijo podaljšati pogodbo z menoj, a vidijo težave v mojem igranju za reprezentanco, ker to predstavlja dodatno tveganje poškodbe. Sedaj čakam njihovo ponudbo, ki naj bi bila zelo dobra, potem pa se bom odločil, kaj bom storil,“ je za Sportal dejal Lorbek, ki bi bil na letošnjem evropskem prvenstvu zagotovo eden od nosilcev igre slovenske reprezentance. V primeru njegovega neigranja bi se možnosti Slovenije za vidnejšo uvrstitev na zelo močnem turnirju precej zmanjšale.