Moskovčani bodo Grkom za srbskega košarkarja plačali 1,3 milijona evrov odškodnine, kar bo zaradi gospodarske krize v Grčiji obubožanemu Olympicaosu prišlo še kako prav.

Zanimivo je to, da je Teodosić novico o prestopu izvedel na zboru srbske reprezentance od novinarjev, nato pa je šel nove informacije takoj preveriti tudi sam.

“Res je, pred približno desetimi minutami sem postal igralec CSKA. Ravnokar sem se pogovarjal z dosedanjim trenerjem Dušanom Ivkovićem, ki mi je povedal, da Olympiacos nima denarja, da bi me lahko zadržal,“ je srbskim novinarjem razkril nasmejani Teodosić.

Dolgo so ga povezovali s prestopom v Barcelono, a je bil moskovski klub zgleda bolj konkreten pri finančni ponudbi. “Tako to gre. Vedel sem samo, da se tudi CSKA zanima zame, v kontaktu z njimi pa sploh še nisem bil,“ je še povedal Teodosić, ki se bo v Moskvi pridružil rojaku Nenadu Krstiću, ki je v CSKA prestopil pred dvema tednoma.

Nasploh so Rusi v zadnjih dneh zelo dejavni na košarkarski tržnici, saj so se okrepili še z ruskima reprezentantoma Antonom Ponkrašovim in Jevgenijem Voronovim ter Litvancem Darjusom Lavrinovičem.