Trikratni NCAA prvak in neuradni svetovni rekorder na 100 jardov prsno je bil precej uspešnejši v soboto, ko je na 50 metrov prsno osvojil šesto mesto, zelo hiter pa je bil predvsem v predtekmovanju ko je dosegel izid 27,93.

"Zadovoljen sem predvsem s predtekmovanjem na 50 prsno in glede na to, kje sem s treningi, je bil ta izid zelo soliden. V finalu sem si preveč želel dober nastop, plaval nekako na silo, naredil tri zavesljaje več kot zjutraj in s previsoko frekvenco je bil učinek nasproten od želja," je prvi del pariške zgodbe pokomentiral Dugonjič.

Na 100 prsno pa si je slovenski reprezentant želel preboj v finale, a je bil v kvalifikacijah prepočasen, po tekmi pa je v tekmi z uro za trening nastopil še enkrat in z 1:02,10 dosegel kar sedem desetink boljši izid. "Želel sem si plavati celo pod 1:02. V kvalifikacijah sem začel preveč počasi. V drugem nastopu sem nato le prvih 50 metrov odplaval precej hitreje, na drugi dolžini pa dosegel podoben izid, kot v kvalifikacijah in vendarle dosegel dober izid. Mislim, da sem danes z dvema nastopoma dobil vsaj odgovor na vprašanje, kako moram to disciplino odplavati na svetovnem prvenstvu," je iz Pariza za STA še povedal Dugonjič.