Tudi uradno ste postali trener Heliosa. Kakšni so občutki?

Prihajam v zelo urejeno okolje. Podpisal sem pogodbo z dobro organiziranim klubom, ki bo nastopal v ligi NLB. Ta liga je trenutno druga najmočnejša v Evropi. Temu primerne so tudi moje obveze, saj bo treba narediti dober rezultat. Kakor se spominjam, so se moje ekipe v ligi NLB vedno borile za mesta na zgornji polovici lestvice in ne za tista na spodnji. Verjamem, da bo tako tudi v Domžalah. Kadeti in mladinci Heliosa so bili v pretekli sezoni prvaki. To pomeni, da je tukaj veliko igralcev, ki imajo izjemen potencial, kar sem se prepričal na lastne oči. Tudi preostala moštva v Sloveniji imajo kar nekaj nadarjenih igralcev in kakor imam informacije iz držav bivše Jugoslavije, imamo v tem trenutku večji potencial od Hrvatov in Srbov. Prihajamo do točke, ko je treba iz talentov narediti dobre igralce in to je najtežje. Ta "know how" brez kakšne lažne skromnosti imam. S Heliosom želim narediti dober rezultat v ligi NLB, slovenskem pokalu in državnem prvenstvu ter obenem potiskati v ospredje mlade igralce.

Kakšen bo trenerski štab?

To je tema za prihodnje dni. S seboj bom pripeljal enega pomočnika, vse drugo pa je v rokah kluba. V roku tedna dni bo sestavljen ves strokovni štab.

Kaj pa moštvo?

Tudi s tem bomo pričeli v prihodnjih dneh. Približno sem skiciral, kaj iščemo. Na vsaki poziciji imam po tri igralce, ki me zanimajo. Nato bo klubsko vodstvo opravilo razgovore z menedžerji in poskušalo ugoditi mojim željam. Nekaj bo tudi preizkušenj, predvsem za igralce, za katere nimam dobrega vpogleda. Prihodnji teden bo na sporedu mini kamp, ki bo trajal tri dni, da določene posameznike vidim v živo. V roku od sedmih do desetih dni bomo imeli sestavljeno večino ekipe. Prvega avgusta začnemo priprave. Takrat bomo zagotovo imeli v moštvu 14 igralcev, ki jih rabimo za normalen trening.

Težko gremo mimo vprašanja o Unionu Olimpiji. Ste se tudi z njimi kaj pogovarjali?

Z nekaterimi v klubu sem v odličnih odnosih. V sredo sem bil na kosilu s predsednikom Janijem Möderndorferjem. So pa tudi drugi v klubu, ki z mano ne gredo na kosilo. Sam sem svoje v Olimpiji objektivno naredil, morda celo preveč. Toda kadar koli bo klub v škripcih in bo čutil, da se mu tla pod nogami podirajo, lahko potrkajo na moja vrata. Tako kot sem pred nekaj leti prišel za šest mesecev in pomagal izvleči nasedli voz iz zgodbe Modul Group. Vesel in srečen sem, da je Sašo Filipovski postal trener Olimpije. Nanj sem sentimentalno vezan in on name. A to ne pomeni, da ne bom naredil vse, kar je v moji moči, da ga na parketu premagam.