Po dirki v Kanadi se je prvič letos pokazalo, da tudi Sebastian Vettel lahko naredi napako, ki ga na koncu stane zmage, pri McLarnu pa so z odlično vožnjo Jensona Buttona dobili veter v jadra. A kako se bo to pokazalo na dirki v Valencii, kjer je steza povsem drugačna, pa bomo videli v nedeljo. Steza je namreč speljana v pristaniškem delu, kjer po konfiguraciji prej spominja na dirko v Monte Carlu, a takega slovesa in prestiža si Valencia do sedaj še ni uspela prigarati. Še več, mnogi so si od leta 2008, ko je karavana formule 1 tukaj prvič gostila, bolj ali manj razočarani. "Očitno smo vsi pričakovali preveč. Dajmo temu dirkališču še nekaj časa, da se dobro "prime" med ljubitelji formule 1. Za letos vse kaže, da ne bo dolgočasno," je prepričan Bernie Ecclestone.

Zagotovo ne bo dolgočasno Lewisu Hamiltonu, ki se s svojo divjo in precej nestrpno vožnjo na zadnjih dirkah še ni proslavil, je pa zato postal tarča mnogih kritik. A v bran ga je vzel ravno Ecclestone, ki meni, da je tako vozil tudi Ayrton Senna. A če bo Hamilton uspel malo umiriti strasti, mu še letos lahko ponovno uspe zmagati.

Svojih pet minut čaka tudi ekipa Ferrarija, ki pa sodi med večja razočaranja letošnje sezone. Rdeči iz Maranella so si vzeli še štiri dirke časa, da ujamejo najhitrejše, sicer se bodo, tako informacije iz njihovega moštva, raje že zdaj osredotočili na sezono 2012. S tem pa bi zelo olajšali delo Sebastianu Vettlu, saj je mednarodna avtomobilistična zveza FIA pripravila določilo, ki od dirke v Silverstonu prepoveduje vmesno dodajanje plina v motorju v fazi zaviranja, s čimer tok izpušnih plinov posredno izboljšuje lego dirkalnika na stezi. Že v Valencii pa bo prepovedano med kvalifikacijami in dirko spreminjati elektronske nastavitve motorja, te spremembe bo možno narediti šele pri prvem postanku v boksih, s čimer mnogi ocenjujejo, da bosta ti dve omejitvi najbolj prizadeli ravno Red Bull. A rdeči biki vsekakor ne bodo spali.